מערכת ה-EcoSystem המתפתחת של המעצבים

קיימים כיום מגוון של כלים שנועדו להאיץ את השלבים הקונספטואליים הראשוניים של תהליך העיצוב. הטבלה הגרפית החליפה את מקומו של לוח השרטוט הישן, צורות ניתנות ליצירה על ידי מדפסות תלת-מימד ו-AR/VR כבר נמצאים כיום באופן רשמי בהישג יד.
"לפני שנים היינו מתחילים בתרשים שאותו היינו מעבירים לידיו של פסל", כך מסביר ניקולס לברום (Nicolas Lebrun) מעצב ראשי בחברת הסורקים התלת מימדיים Creaform (האחות הגדולה של peel 3d). הפסל היה מכין דגם מבוסס על התרשים ונותן לנו את הפסל. לאחר מכן היינו מנסים לשכפל את עבודתו של הפסל בתוכנת CAD כמו SOLIDWORKS. רק לקבל את הפסל לידינו היה יכול להיות בקלות תהליך של חודש ימים, והפרויקט עדיין לא הסתיים; זאת היא רק ההתחלה!
כיום, קיים מספר גדול של כלים חדשים ההופכים את תהליך העיצוב ליעיל יותר וזאת מבלי לוותר על החלק הרומנטי שבו.
הכלים המשמעותיים ביותר הם כלים של סריקה בתלת מימד והדפסה בתלת מימד, מכיוון ששלבים אלה מהווים את הגישה המהירה ביותר אל ומתוך כל שלבי העיצוב הממוחשב.
תהליכי עבודה משופרים
פרויקטים עדיין מתחילים לרוב בתרשים, ובאמצעים של תוכנת דגמים ההופכת להיות יותר ידידותית למשתמש ויותר נגישה, מעצב המוצר יכול ליצור דגם גולמי וראשוני בעצמו. ישנם מעצבים המעדיפים לעבוד עם הידיים ולייצר את הדגם הראשוני שלהם מחומרי דגם מקובלים (ספוג, קרטון, חמר); בעוד שמעצבים אחרים כמו ניק, מעדיפים להתחיל את העיצוב שלהם ישירות כבר בשלב זה בתוכנת CAD. ברגע שהדגם הראשוני הושלם, ניתן להדפיס אותו במדפסת תלת מימד.
"לעתים אני משאיר אזורים שלמים ריקים בדגמים הראשוניים שלי. במקום לנסות ולנחש מה יכול להוות את ההתאמה המושלמת, אני משאיר את המקום ריק וממלא אותו בחמר מפוסל לאחר מכן" מסביר ניקולס. "זה מדהים איזו השפעה יש לוריאציות קטנות על המראה והתחושה של כל אובייקט. הפיסול הישיר של המוצר נותן לך את התחושה הזאת באופן מידי".
התהליך החוזר ונשנה הזה מאפשר למעצב, העושה שימוש בסורק תלת מימד ומדפסת תלת מימד לקפוץ פנימה והחוצה אל ומתוך התהליך הממוחשב. "ליצור את הצורה מדויקת שיש לך בראש קל יותר וישיר יותר לבצע ידנית אולם, ליצור צורה סימטרית מושלמת קל ומהיר יותר ליצור בצורה ממוחשבת. זה המקום בו שתי השיטות יכולות לעבוד יחד בצורה הטובה ביותר"
כאשר עובדים על עיצוב, התהליך הרגיל מערב בדרך כלל יצירה של קונספטים, עיצוב של דגמים על דף נייר. הקונספטים לאחר מכן מובילים ליצירה של מודל פיזי (קונספטים פונקציונליים שאינם לוקחים בחשבון את העיצוב הויזואלי). התהליך ממשיך בדגם הויזואלי הראשוני (עיצובים הדומים יותר לעיצוב המקורי אך אינם משלבים בתוכם את הרכיבים הפנימיים). שני סוגי הדגמים, הפיזי והויזואלי לסוף מתאחדים ומשתלבים יחד ליצור את דגמי אב הטיפוס מסוגים אלפא וביתא (דגמים מוקדמים הנראים ומתפקדים כמו המוצר הסופי). בין כל השלבים האלה קיימת באופן טיפוסי חפיפה מסוימת כפי שתוכלו לראות להלן:
במהלך התהליך הזה נוצרות חזרות רבות ודגמים ראשוניים בשפע ולכן חיסכון בזמן, קטן ככל שיהיה על כל סבב של העיצוב מעניק ערך רב בסופו של דבר.
הזדמנויות נועזות יותר
"כמובן שבאותה עת בה הכלים היעילים יכולים לקצר את הזמן הנדרש ליצירה של סבב של עיצוב, הם גם מאפשרים לך להביא עיצובים חדשים מהר יותר אל השוק, ובנוסף, הם גם מעניקים לך יתרונות נוספים". מצביע ניקולס "עבודה מהירה יותר בתקופה נתונה מאפשרת לך גם לשקול אפשרויות נוספות, ולנסות דברים חדשים והתנסויות חדשות. בסופו של דבר, יש בידייך יותר זמן לבחון אופציות חדשות ולהביא את הפרויקט שלך קרוב יותר לשלמות"! מכאן שעיצובים יכולים להיות נועזים יותר או פשוט טובים ומתאימים יותר ליישום המיועד שלהם.
השורשים משותפים
מה שיותר מעניין הוא שתהליך זה הוא פחות או יותר זהה ללא קשר למוצר אותו אתה מייצר ומעצב. מעצב מוצר העובד על הדגם האחרון של נעלי ריצה ישתמש בתהליך עיצוב הדומה לתהליך העיצוב של מעצב היוצר קסדת רכיבה על אופניים או אפילו מעצב של רהיטים.
לכל מעצב יש את הדרך שלו לעבוד ואת הכלים המועדפים עליו; לדוגמה, סורק תלת מימד עם שדה הסריקה הקטן ביותר ועם כושר הפרדה (רזולוציה) גבוה יהיה טוב יותר לסריקה של נעלי ריצה, בעוד שסורק עם שדה סריקה גדול יעבוד טוב יותר בתחום העיצוב של רהיטים גדולים. חמר יכול לעבוד טוב יותר בסוגים מסוימים של פרויקטים ואילו עבודה בסיליקון או בגבס יכולה להתאים יותר ליצירה של מודלים אחרים… אך בסופו של דבר, תהליך זה דומה בכל התחומים.
בג'ונגל של העיצוב ההנדסי התחרות היא עזה. רק היצרנים שיכולים לייצר מוצרים באיכות גבוהה במהירות הרבה ביותר, הם אלה שישרדו. ריגול תעשייתי (מודיעין תוכנה), מציאות מדומה וטכנולוגיות עתידיות יביאו ללא ספק התקדמות רבה אל הדרך בה מוצרים מעוצבים. היום בו המוצרים יעצבו את עצמם עדיין רחוק ועד אז מעצבי המוצר המתאימים ביותר ישרדו על מנת ליצור מוצרים חדשניים בהם נשתמש בחיי היומיום שלנו.
תורגם מאתר peel 3d.
עריכה: גיא ירוס