מדריך למשתמש – יצירת שירות מפה מ-Cache מוכן בתוכנת ArcMap וב-ArcGIS Pro
יצירת Cache לתצוגה כמפת רקע (Basemap) בפורטל היא תהליך שדורש משאבי מחשב רבים. לא מומלץ ליצור שכבת cache גדולה בשרת הייצור שלנו. התהליך גוזל משאבים רבים ועשוי להשפיע לרעה על הביצועים וחוויית המשתמש. לכן, ההמלצה היא לבנות שכבות cache גדולות בשרת אחר, שאיננו שרת ייצור, או בעזרת ArcGIS Pro על מחשב אחר. את ספריית ה-cache […]
יצירת Cache לתצוגה כמפת רקע (Basemap) בפורטל היא תהליך שדורש משאבי מחשב רבים. לא מומלץ ליצור שכבת cache גדולה בשרת הייצור שלנו. התהליך גוזל משאבים רבים ועשוי להשפיע לרעה על הביצועים וחוויית המשתמש. לכן, ההמלצה היא לבנות שכבות cache גדולות בשרת אחר, שאיננו שרת ייצור, או בעזרת ArcGIS Pro על מחשב אחר. את ספריית ה-cache נעביר לשרת הייצור, ונבנה שירות המבוסס על השכבה שבנינו.
פרסום שירות מבוסס cache מוכן לפורטל הינו תהליך קצר ולא מורכב, אך כדי לבצע אותו בצורה מוצלחת כדאי להכיר את שלבי התהליך ולבצע אותו מבלי להחסיר שלבים בדרך.
מסמך זה מתאר את ביצוע התהליך באמצעות ArcGIS Pro וגם באמצעות ArcMap.
נושאי המדריך:
העברת ה cache לתיקיית השרת
שלבי פרסום שירות מפה מcache מוכן ב ArcMap
שלבי פרסום שירות מפה מcache מוכן ב ArcGIS Pro
העברת ה-Cache לתיקיית השרת
בשלב הראשון אנו צריכים למקם את הcache המוכן בתיקיית ה-cache של השרת ולוודא שמבנה התיקיות מסודר ובנוי בצורה נכונה בכדי לפרסם את השירות.
- את ה cache המוכן צריך להעביר לתיקיית הcache המוגדרת בשרת. הנתיב הסטנדרטי לתיקיות הוא – \arcgisserver\directories\arcgiscache:כונן השרת. יתכן וקיימת יותר מתיקייה אחת המוגדרת בשרת. אפשר לראות את התיקיות האפשריות תחת Site>Directories ב Server Manager .
- בתוך תיקיית arcgiscache נמקם את תיקיית ה-הcache שיצרנו. חשוב לתת לתיקייה זו שם מוכר ומשמעותי מכיוון שזה יהיה שם השירות שלנו (לדוגמה CacheITM2021).
- מתחת לתיקייה הראשית נמצא תת תיקייה הנושאת את שם הData Frame בו נבנה ה-cache (שם ה-Data Frame בפרויקט שממנו נוצר ה-Cache). ב Arcmap ה-Data Frame נקרא Layers בדרך כלל. בArcGIS Pro ברירת המחדל היא Map.
- בתוך תיקיית הData Frame יהיו שאר הרכיבים של הcache – תיקיית _alllayers המכילה את כל רמות הקנ"מ וגם קבצי מידע כמו הסכמה וה-metadata שנוצרים בעת יצירת ה cache.
אחרי שמיקמנו את הcache בתיקיית השרת, ניגש לתהליך הפרסום. אנחנו לא בונים cache חדש אלא בונים שירות שמסתכל על cache קיים. שכבות המקור, מהן בנינו את ה-cache, לא חייבות להיות בשרת. יש מקרים שזה נובע מחוסר במקום (כמות גדולה מאד של קבצי אורתופוטו שלא נרצה לשמור בשרת), ולפעמים אין רצון לאפשר גישה לשכבות הוקטוריות מהן נוצר ה-Cache. לכן נרצה לייצר Feature Class פשוט (למשל פוליגון התוחם את אזור ה-cache), ולהשתמש בשכבה זו על מנת לפרסם את השירות שיסתכל, בסופו של דבר, על ה-cache המוכן.
שלבי פרסום שירות מפה מ–cache מוכן ב-ArcMap:
- טעינה של ה cache לArcMap ובדיקה האם הcache שאנחנו משתמשים בו מוצג בArcmap כמו שצריך. cache שמוכן לפרסום צריך לשאת את שם תיקיית ה Data Frame, לרוב בשם Layers.
- יצירת שכבה פוליגונלית בפורמט כלשהו (Shapefile או FGDB), באותה מערכת קואורדינטות של הcache ויצירת פוליגון אחד שיכיל את התיחום של ה cache, למשל הפוליגון עם הקונטור האדום בתמונה הבאה:
- לאחר יצירת הפוליגון בשכבה וסיום עריכה, יש להשאיר ב-Mxd רק את שכבת הפוליגון. אין חשיבות לסימבולוגיה של השכבה הפוליגונלית.
- קביעת תיחום הפרוייקט לפי תיחום הפוליגון. במאפייני ה-Data Frame ניגשים ללשונית Data Frame ומגדירים את ה-Extent על פי שכבת הפוליגון. הגדרה זו מונעת מקרים בהם מוגדר Extent אחר, ולאחר פרסום השירות אנו רואים רק חלק מה-Cache.
- פרסום השירות עם אותו שם בדיוק של הספרייה שהועתקה תחת תיקיית ה-Cache. יש להקפיד על אותיות גדולות וקטנות.
- תחת לשונית Capabilities יש להשאיר מסומן רק את האפשרות של Mapping.
- תחת לשונית Mapping יש לבחור באופציות הבאות:
- באפשרויות Operation allowed, להשאיר Map ו-Tilemap.
- תחת properties, אופציית Allow per request modification of layer order and symbology מאפשרת ליצור שכבה דינמית עם יכולות שליטה בסימבולוגיה של השכבה. עם זאת, כאשר רוצים להדפיס מפה מבוססת הcache, צריך לבטל את האפשרות הזאת כדי לראות את ה cache בהדפסה. בכל שלב נתון לאחר הפרסום ניתן לגשת לServer Manager ולשנות את הגדרה זו.
- ברגע שנעבור ללשונית Caching נראה כי:
- Using tiles from a cache נבחר באופן אוטומטי
- Tiling Scheme נבחר באופן אוטומטי, ללא יכולת שינוי, על פי סכמת ה-cache המוכן.
- סרגל ה-LOD משתנה לרמות הקנ"מ של ה-Cache המוכן. צריך להרחיב את הסרגל הירוק לכל טווח הקנ"מים כפי שמופיע בתמונה הבאה:
- תחת Advanced Settings של Caching, יש לוודא שכל רמות הקנ"מ שקיימות במקור אכן קיימות. מאחר וההגדרות נלקחות מה-cache הקיים – לא ניתן לשנות את ה-AOI או ה-Tile Format (Mixed \ PNG \ JPEG). פרמטרים אלה יהיו אפורים ולא ניתנים לשינוי. אם פרמטרים אלה פתוחים וניתנים לשינוי – סימן שהמערכת לא זיהתה שקיים כבר cache וצריך לבדוק מה לא תקין בתהליך שביצענו.
- ללחוץ על Publish
תהליך הפרסום יהיה קצר מאד, מכיוון שאנו לא בונים כאן cache, ובסיומו נקבל Service המציג את ה-cache אותו יצרנו במקום אחר.
שלבי פרסום שירות מפה מcache מוכן ב-ArcGIS Pro:
- טעינה של הcache לPro ובדיקה האם הcache שאנחנו משתמשים בו מוצג כמו שצריך.
- בדיקה ששם המפה (הData Frame) זהה לשם התיקייה שנמצאת בתוך הקאש
- בניית פוליגון המקיף את ה-Cache . הסרת ה-Cache
- הגדרת תיחום לפרוייקט מהגדרות ה-Data Frame
- לחיצה במקש הימני על השכבה הפוליגונלית בתוכן עניינים – Sharing – Share as web layer
- בחלון Share As Web Layer להגדיר את ההגדרות הבאות:
- שם השירות זהה לחלוטין לשם תיקיית ה-Cache בשרת . יש להקפיד על אותיות גדולות וקטנות.
- להוסיף Summary וTags
- תחת Reference registered data לוודא שמסומנת האפשרות Map Image.
- באפשרות של תיקיות פורטל תוכלו לבחור כל תיקייה שנוחה לכם לסידור המידע בפורטל
- באפשרות של תיקיות בשרת (Server) יש להשאיר את האפשרות המופיעה שם כברירת מחדל "ROOT"
- בלשונית Configuration ללחוץ על העיפרון שליד הMap Image
- בהגדרות הקונפיגורציה של הMap Image להגדיר:
- באפשרויות Operations, להשאיר רק Map
- תחת Dynamic Workspaces, לבטל Allow per request modification of layer order and symbology אם רוצים להדפיס מפה מבוססת הcache.
- תחת Layer Drawing יש לבחור באפשרות Using an existing cache.
במידה והcache תקין ויושב בתיקיית השרת, תופיע ההודעה:
- אם ה-cache לא מוגדר כמו שצריך, תופיע ההודעה הבאה:
- מתיחת סרגל ה-Level of Details לשני הצדדים
- לשים לב שלא ניתן לשנות את ה-Image Format ואת ה-Compression. הם מוגדרים על ידי ה-cache הקיים.
- לסיום יש ללחוץ Publish.
בסוף תהליך הפרסום, גם מ ArcMap וגם מ ArcGIS Pro, צריך לבדוק שה cache התפרסם כמו שצריך ומופיע ב Web Map בפורטל בצורה תקינה.
עוד מדריך מעולה מבית היוצר של אלעד רוטמן התותח!
תודה רבה ויישר כח על המקצועיות והמקצוענות.
תודה רבה ניר היקר!