סקירה מהחידושים המשמעותיים בגרסת ArcGIS Pro 2.2
מה חדש בגרסה 2.2 של ArcGIS Pro גרסה 2.2 של תוכנת ה-Desktop GIS המובילה בעולם – ArcGIS Pro – השתחררה לאחרונה. בסקירה זו נביא מבחר מהחידושים המשמעותיים יותר שגרסה זו הביאה אתה. את רשימת החידושים המלאה של הגרסה, תוכלו לראות בעמוד ה- What's new בתיעוד המקוון. בנוסף, מוזמנים לצפות בסרטון ממצה של כ-25 דקות, הסוקר […]
מה חדש בגרסה 2.2 של ArcGIS Pro
גרסה 2.2 של תוכנת ה-Desktop GIS המובילה בעולם – ArcGIS Pro – השתחררה לאחרונה. בסקירה זו נביא מבחר מהחידושים המשמעותיים יותר שגרסה זו הביאה אתה.
את רשימת החידושים המלאה של הגרסה, תוכלו לראות בעמוד ה- What's new בתיעוד המקוון.
בנוסף, מוזמנים לצפות בסרטון ממצה של כ-25 דקות, הסוקר דרך דוגמאות ויזואליות את מיטב החידושים.
אז איך קובעים מה ייכנס לגרסה חדשה ?
לפני הכל – כמה מלים על חידושים, תעדופים, ואיך אתם יכולים להשפיע. כל משתמש בארגון באחזקה, יכול להשתמש ב- Esri global account שלו כדי להעלות רעיונות לשיפור ותוספת לכל אחד ממוצרי esri דרך אתר ה- ArcGIS Ideas.
באתר זה תוכלו גם להעלות רעיונות משלכם וגם להצביע בעד רעיונות שהועלו ע"י אחרים ובכך להעלות את ה"רייטינג" של רעיונות אלו. קיימת התחייבות מטעם esri שרעיונות שיקבלו את הרייטינג הגבוה ביותר, ויימצאו כיישימים לביצוע, יהיו בעדיפות ראשונה להכלל בגרסה הבאה של המוצרים.
ואם כבר אנחנו מדברים על גרסה 2.2 של ArcGIS Pro, תוכלו לראות כאן את הרעיונות הקיימים כעת באתר ה Ideas עבור ArcGIS Pro, וכאן את הרעיונות שאכן מצאו את דרכם מאתר זה אל גרסה 2.2, בה עוסק מאמר זה.
חידושים בתחום התלת-ממד
ArcGIS Pro ממשיך לבסס את עצמו ככלי האולטימטיבי לשילוב דו-ממד עם תלת-ממד במערכת GIS אחת. בין החידושים בתחום זה נזכיר את:
- כלי ה-Slice החדש (במסגרת ה Interactive analysis tools), מאפשר "לחשוף" באופן אינטראקטיבי מידע הנמצא מתחת לשכבת פני פני הקרקע :
- כלי Sun Shadow Frequency החדש מאפשר חישוב משטחי הצללה לא רק לשעה מסויימת ביום אלא לסדרת תזמונים קבועים:
- יכולת עריכה של יישויות Multipatch כולל הזזה אינטראקטיבית בשלושת הממדים של כל נקודת מפנה:
- יכולת הלבשת "תמונת חזית" על פאות יישות Multipatch ליצירת מראה פוטוריאליסטי:
- אפשרות פרסום של משטח גבהים מהסנה כ Elevation layer אל הפורטל, כמו גם יכולת פרסום Scene Layers כשכבות Referenced הפונות אל מקור הנתונים ב Geodatabase ולא מועתקות אל השרת:
השוואת פונקציונליות עם ArcMap
בגרסה זו נמשך תהליך השלמת הפונקציונליות מול יכולות קיימות ב ArcMap, ולמעשה כל היכולות המרכזיות בתחום המיפוי כבר קיימות. כל היכולות אינן מועתקות "כמו שהן", אלא עוברות עיצוב ושכלול להענקת מירב השימושיות והתועלת למשתמש. בין הפריטים האחרונים ש"הושלמו" בגרסה זו נזכיר את:
- יכולת הגדרת Map Tips לשכבות לפי שדה התצוגה.
- יכולת ביצוע Pause Drawing לעצירת ציור המפה בעת שמשנים הגדרו תצוגה למספר שכבות.
- יכולת Batch Geoprocessing – הפעלה כלי מספר רב של פעמים על סט של שכבות כנתוני מקור כך שיופעל בכל איטרציה על אחת מהן:
- אפשרות הוספת תכנים למפה (shapefiles, LYR files ועוד) ישירות ע"י גרירה-ושחרור מחלון סייר החלונות.
- תמיכה מלאה ברפרזנטציות כרטוגרפיות , כולל היכולת להמרת רפרזנטציות לסימבולוגיה קטגורית רגילה.
- תמיכה מלאה בניהול metadata עבור כל רכיבי הפרוייקט, כולל היכולת ליבוא.יצוא ה Metadata:
- כלי Calculate Geometry המאפשרים חישוב ערכי קואורדינטות ומאפיינים נוספים הנגזרים מהגיאומטריה:
Full Motion Video
יכולת ה Full Motion Video מאפשרת לייבא אל ArcGIS Pro קבצי וידאו מעוגנים מרחבית, להציג באופן אינטראקטיבי על גבי המפה את התקדמות כלי הטיס המצלם אל מול אזור הצילום והוידאו המצולם, ואף להשתמש בוידאו כבסיס לקלט נתונים – כאילו היה מפת בסיס.
אינטגרציה עם מידע (BIM (Building Information Model
כחלק משיתוף הפעולה האסטרטגי ש Esri מקדמת עם חברת AutoDesk, יצרנית תוכנת ה BIM המובילה REVIT, החל מגרסה 2.2 ניתן לקרוא קבצי REVIT (בסיומת RVT) באופן ישיר מתוך ArcGIS Pro, באופן דומה לדרך בה היו זמינים עד כה קבצי CAD בפורמטי DWG/DXF/DGN, כך שמידע ה BIM זמין מיידית, ללא המרות, הן לתצוגה והן כקלט לכלי Geoprocessing:
Stream Layer
סוג שכבה חדש להצגת מידע Real-Time המשתנה בתכיפות גבוהה. מציג את המידע המתקבל מ Stream Service כמקור נתונים. ניתן להציג את מצב הנתונים הנוכחי כמו גם "הסטוריית" מיקומים של עצמים:
תרשימים
- סוג תרשים חדש – Data Clock – להצגת שינויי מידע על פני ציר הזמן:
- יכולת הוספת תוויות לתרשימים:
- תרשים פרופיל ספקטרלי של רסטר, מאפשר יצירת תרשימי התפלגות ספקטרלית של ערכי רסטר רב-ערוצי, על פני הרסטר כולו או לפי דגימת אזור עניין:
כלי ניתוח מתקדמים
- כלי ה Time Series Clustering tool החדש מאפשר פילוח של סדרת נתונים הכוללת רכיבי זמן בנוסף לרכיבים המרחביים, לאיתור Clusters המייצגים ריכוז נתונים במרחב-זמן:
- כלי ה Forest-based Classification and Regression tool החדש משתמש ביכולות Machine Learning ליצירת מודל חיזוי לתפרוסת תופעה במרחב על בסיס "לימוד" של סדרת דגימות קיימות. ניתוח החיזוי יכול להתבסס על על משתנים קטגוריים (קלסיפיקציה) והן על משתנים רציפים (רגרסיה). ה"לימוד" ותוצאות הניתוח יכולים להתבסס הן על מידע רסטרי והן על דגימות וקטוריות של הנתונים:
שיפורים בממשק המשתמש
- אפשרות להוספת Geoprocessing Tools , כולל כלים של המשתמש אל סרגל ה Ribbon לשימוש מהיר:
- אשף (Wizard) חדש ליצירת שכבות חדשות בבסיס הנתונים:
העתיד – מה צפוי בגרסאות הבאות
שחרור גרסאות ArcGIS Pro צפוי להימשך בקצב של שתי גרסאות בשנה. תוכלו לקבל "מבט חטוף" על הפרוייקטים העקריים בהם עוסקים צוותי הפיתוח מהרשימה הבאה:
פרטים – בהמשך בפוסט הבא, לקראת הגרסאות הקרובות (גרסה 2.3 צפויה להשתחרר בינואר 2019).
סיכום
גרסה 2.2 של ArcGIS Pro הנה גרסה משמעותית המכילה שפע של חידושים ושיפורים בכל תחומי התוכנה. ניסינו להביא כאן מדגם מהמיטב שמביאה אתה הגרסה החדשה, ואנחנו בטוחים שכל אחד ואחד מכם ימצא בגרסה זו שיפורים ותוספות המייעלים את תהליך עבודתו עם תוכנת ה Desktop GIS המובילה בעולם.