מה חדש בגרסת R2020a של MATLAB ו-Simulink?
גרסת R2020a של כלי MathWorks השתחררה לאחרונה, והיא כוללת 5 כלים חדשים ושדרוגים משמעותיים ל-12 כלים נוספים, לצד יכולות חדשות ותיקונים אחרים לשאר עשרות הכלים שפועלים בסביבת MATLAB ו-Simulink. בפוסט זה מובאת סקירה של החידושים העיקריים, בחלוקה למשפחות הכלים השונות (כותרות בצבע ירוק). מומלץ בנוסף גם לקרוא בעיון את ה-Release Notes כדי להתעדכן בכל החידושים בכלים שברשותך וכן לעקוב אחר סקירות ממוקדות יותר עבור תחומי היישום השונים שיופיעו בבלוג זה.
משפחת מוצרי MATLAB
MATLAB
- שיפור הביצועים והיציבות של ה-Live Editor, אותו ממשק חדשני לכתיבה, עריכה והרצה של קוד שהתווסף ל-MATLAB לפני מספר גרסאות. בין היתר – לולאות רצות כעת הרבה יותר מהר. למידע נוסף על ה-Executable Notebook הזה של סביבת MATLAB – לחצו פה.
- שיפורים ב-Live Editor Tasks – ה-Live Editor Tasks נוספו בגרסה הקודמת, והם למעשה Apps אשר ניתן לכלול אותם בתוך סקריפטים (לחצו לסרטון בנושא). עד כה הם התמקדו בעיקר בעיבוד מקדים, וכעת הם מאפשרים גם ביצוע של מניפולציות ל-tables ו-timetables בצורה אינטראקטיבית.
אגב, גם ב-Symbolic Math Toolbox נוספו Live Editor Tasks עבור פתרון אינטראקטיבי של משוואות (קישור), הפיכת ביטויים סימבוליים לפשוטים יותר (קישור), ויצירה אוטומטית של קוד MATLAB בתוך Live Script.
כמו כן – גם ב-Audio Toolbox נוספו Live Editor Tasks עבור חילוץ של פיצ'רים מאודיו (קישור). - ממשק ה-Profiler התעדכן ומכיל כעת Flame Graph שמאפשר לאתר בקלות פונקציות אשר משך הרצתן הינו משמעותי (לחצו למידע נוסף).
- גרפיקה – יצירת Box Plots בעזרת boxchart, שליטה על Layouts בעזרת הפונקציה tiledlayout, יצירת Charts על ידי קלאס chartContainer, העתקה נוחה של תוכן גרפי ל-clipboard בעזרת copygraphics, ייצוא קל של תוכן גרפי לקובץ בעזרת exportgraphics ובאופן כללי – הרחבה של יכולות ההתאמה האישית של תצוגות ו-publishing על ידי המשתמש.
- תמיכה משופרת בתווים שאינם ASCII (אותיות יווניות, סימנים מיוחדים וכו').
- מגבלת האחסון בתיקיית temp/ של MATLAB Online הועלתה ל-10GB, וכן נוספה תמיכה ב-Toolboxes נוספים. למידע נוסף על שימוש ב-MATLAB דרך הדפדפן, מבלי להתקין שום דבר ומבלי לשלם כל תשלום נוסף – לחצו פה.
- אפליקציית MATLAB Mobile, המאפשרת להפעיל MATLAB מתוך iPad ,iPhone ומכשירי Android, תומכת כעת בהפעלה של ה-Live Editor ב-iOS. למידע נוסף על האפליקציה החינמית הזו, שיכולה לשמש על מנת להתחבר מהמכשירים הללו אל המחשב שלכם כדי לראות מה הסטטוס של ריצה שהרצתם, ואף נותנת לכם את האפשרות לרכוש מידע מחיישנים שנמצאים בהתקן שלכם ולהעביר את המידע הזה להמשך ניתוח באמצעות MATLAB – לחצו פה.
Image Processing Toolbox
- מטריקת Multi-Scale Structural Similarity – בנוסף למטריקות psnr, mse ו-ssim, ניתן כעת להשתמש ב- multissim כדי להעריך איכות של תמונה על סמך תמונת ייחוס. ערכי המוצא של הפקודה הזו ושל הגרסה שלה עבור נפחים, multissiom3, נעים בין 0 (גרוע) ל-1 (מעולה). המטריקה הזו אמורה להיות יותר רובסטית מהאחרות, ומי שמבצע Deep Learning יכול לעשות בה שימוש בתוך שכבת Loss.
Computer Vision Toolbox
- יכולות חדשות בתחום ה-Visual SLAM – כידוע, SLAM הוא הבעיה של בניה של מפה (או עדכון שלה) עבור סביבה לא ידועה, תוך כדי עקיבה שוטפת אחר מיקום הסוכן בתוכה. ב-Visual SLAM הסוכן הוא מצלמה, כך שלמעשה מדובר במינוף של 3D Vision לצורך בניה של מפה תלת מימדית של סביבה לא ידועה תוך כדי ביצוע איכון גם של מיקום המצלמה בתוך המפה וגם של כיוון ההסתכלות שלה. הנ"ל שימושי ל-Automated Driving, מיפוי של חללים פנימיים ועוד…
ליכולות הקיימות בכלי בתחום זה נוספו יכולות של ניהול מידע (imageviewset – קונטיינר שמכיל את הפריימים החשובים, האינפורמציה על פיצ'רים שחולצו וכו'), חידושים בהקשר של Bundle Adjustment (לעידון ה-Camera Poses ולעידון הנקודות ב-3D), ויכולות בהקשר של בניה של Pose Graph ואופטימיזציה שלו (שלב חשוב שנועד להפחית סחיפה במהלך תהליכים ארוכים). - ממשק בין OpenCV לבין Simulink, המאפשר לשלב ספרייה של OpenCV בתוך דיאגרמת בלוקים של Simulink (קישור למידע נוסף).
- גילוי וסיווג של אובייקטים בענני נקודות תלת-מימדיים (קישור לדוגמה בנושא אימון של רשת הסיווג PointNet).
Financial Instruments Toolbox (הכלי עבר שדרוג משמעותי)
- במקום להשתמש בפונקציות, ניתן כעת לתמחר מגוון סוגים של מכשירים פיננסים לחוד או ביחד (בתור תיק השקעות) באמצעות גישת Object-Oriented. השימוש החוזר באובייקטים מפשט מאוד את התהליך הכללי. למידע נוסף – לחצו פה.
Optimization Toolbox
- באמצעות שימוש ב-MATLAB Coder ניתן כעת לייצר קוד C++/C מפותרן quadprog (קישור), וזאת בהמשך לתמיכה שנוספה בגרסה הקודמת ל-fmincon. הנ"ל שימושי ליישומים של בקרה אדפטיבית, מערכות אוטונומיות, רובוטיקה וביצוע אופטימיזציות לתיקי השקעות.
OPC Toolbox (הכלי עבר שדרוג משמעותי)
- בהקשר של Industrial Connectivity נוספה תמיכה בתקן OPC UA לתקשורת מאובטחת בין התקנים תעשייתיים.
Predictive Maintenance Toolbox
- ה-Diagnostic Feature Designer App שנוסף לפני כשנה (קישור) מאפשר כעת יצירה אוטומטית של קוד MATLAB עבור פעולות שנעשו בו בצורה אינטראקטיבית. הנ"ל מקל על אוטומציה של משימות עיבוד אות, דירוג פיצ'רים וחילוץ פיצ'רים (קישור).
MATLAB Web App Server (כלי חדש)
- הכלי מאפשר לשתף Apps של MATLAB וסימולציות Simulink בתור אפליקציות Web-יות אינטראקטיביות מבוססות דפדפן, אשר המשתמשים יכולים להפעיל אותן ללא צורך בהתקנה כלשהי.
בהשוואה לחלופה שהיתה קיימת עד כה (שימוש ב-MATLAB Compiler), ה-MATLAB Web App Server מאפשר לבצע בקרת גישה (מי משתמש), מספק תמיכה נוחה ב-Apps שפותחו תוך שימוש בגרסאות שונות ותומך גם בסימולציות Simulink (מצריך את הכלי החדש Simulink Compiler, הרחבה למטה). בנוסף, הוא אינו מגביל את מספר המשתמשים ל-32.
כמובן, לצורך שימוש בכלי, יש ליצור App בעזרת ה-App Designer (קישור), אשר למי שלא יודע – החל מהגרסה הקודמת הפך להיות הממשק המומלץ ליצירת ממשקי משתמש בסביבת MATLAB (במקום GUIDE).
למידע נוסף על הכלי החדש – לחצו פה.
Statistics and Machine Learning Toolbox
- AutoML – בחירה אוטומטית של מודל הסיווג הטוב ביותר, על ההיפר-פרמטרים הקשורים אליו, באמצעות פקודת fitcauto. יכולת ה-Automated Machine Learning הזו חוסכת כתיבה של הרבה קוד, מאפשרת לבצע בשלב אחד את כל הדרוש (הן בחירה של המודל והן אופטימיזציה של ההיפר-פרמטרים), ומקלה מאוד על מי שלא מנוסה בתחום.
- תוספת של 34 פונקציות לרשימת הפונקציות שניתנות להאצה על ידי שימוש ב-GPU (מצריך Parallel Computing Toolbox).
- באמצעות שימוש ב-MATLAB Coder ו-Fixed-Point Designer ניתן כעת לייצר קוד C++/C לעצי החלטה ואנסמבלים שלהם, בהמשך לתמיכה ב-SVM שנוספה בגרסה הקודמת.
Text Analytics Toolbox
- מגוון פונקציות חדשות, למשל עבור יצירה של סיכומים למסמכים (קישור) ועבור מציאת דמיון בין קטעי טקסט (קישור).
משפחת מוצרי Simulink
Simulink
- שדרוגים שמאפשרים פיתוח של מודלים ברורים יותר. למשל, אפשר כעת למקם Port-ים בכל צד של בלוק, ובכל סדר. לרשימת הבלוקים הנתמכים – יש ללחוץ פה.
- בלוק C Function המאפשר שילוב נוח של אלגוריתמים חיצוניים הכתובים בקוד C בתוך מודל ה-Simulink.
- ניתן כעת לצפות ב-Profiler ולתקשר איתו ישירות מתוך ה-Simulink Editor.
- דו"ח השוואת סימולציות אינטראקטיבי (קישור).
- תמיכה בטיפוסי המידע int64 ו-uint64 ללא צורך ברישיון ל-Fixed-Point Designer.
- Simulink Online – יצירה ועריכה של מודלים ב-Simulink מכל דפדפן סטנדרטי, מבלי להתקין שום דבר ומבלי לשלם כל תשלום נוסף – לחצו פה.
Simulink 3D Animation (הכלי עבר שדרוג משמעותי)
- תמיכה מלאה בפורמט הקבצים X3D לצורך יצירת סצנות 3D, עריכה שלהן וצפיה בהן. זהו כעת פורמט ברירת המחדל של הכלי. למידע נוסף – לחצו פה.
Simulink Compiler (כלי חדש)
- הכלי מאפשר לשתף סימולציות עם אנשים שאין להם גישה ל-Simulink, בדיוק כפי שה-MATLAB Compiler איפשר עד כה לעשות עבור אלגוריתמי MATLAB (הכלי כמובן ממשיך להיות קיים, ולמעשה עבר שדרוג משמעותי. הוא גם נדרש לצורך הפעלת ה-Simulink Compiler).
את הסימולציות שה-Simulink Compiler מאפשר לשתף, ניתן לייצא בתור Standalone Executables, הכוללים אף את קוד ה-MATLAB המשמש לאתחול הסימולציה, ההרצה שלה והניתוח שלה. ניתן אף לקמפל Apps שפותחו בעזרת ה-App Designer (קישור) הקוראים לסימולציות ב-Simulink.
בנוסף, תוך שימוש ב-MATLAB Web App Server שהוזכר למעלה, ניתן אף לייצא אפליקציות Web-יות, דבר שיאפשר גישה מבוססת-דפדפן לסימולציה.
הכלי מאפשר גם יצירה של Standalone Functional Mockup Unit Binaries בתקן FMI, דבר המאפשר ביצוע קו-סימולציה של מודל ה-Simulink יחד עם סביבת סימולציה חיצונית.
ניתן גם לארוז את סימולציות ה-Simulink לרכיבי תוכנה אשר יוכלו להשתלב בשפות תכנות אחרות (מצריך את הכלי MATLAB Compiler SDK), וכן לבצע להן Large-Scale Deployment למערכות Enterprise (מצריך את ה-MATLAB Production Server).
יצירה של קוד מקור C++/C מתוך מודלים ב-Simulink ממשיכה להתבצע באמצעות ה-Simulink Coder.
למידע נוסף על הכלי החדש – לחצו פה.
Motor Control Blockset (כלי חדש)
- הכלי מיועד לפיתוח והטמעה של אלגוריתמי בקרת מנועים, והוא כולל הן בלוקים והן דוגמאות, הממחישות, בין היתר, כיצד ניתן להשתמש בו לצורך קבלת קוד C קומפקטי ומהיר לכל מיקרו-בקר (מצריך את הכלי Embedded Coder). את הגברי הבקר ניתן לכוונן בצורה אוטומטית בעזרת הכלי Simulink Control Design.
למידע נוסף על הכלי החדש – לחצו פה.
Stateflow
- Stateflow Variants – ניתן להוסיף וריאביליות לתכנון הלוגי, דבר שמאפשר לקבל קוד קומפקטי יותר.
- בעזרת הכלי Simulink Test אפשר כעת להגדיר תרחישי בדיקה מורכבים יותר עבור Stateflow, וכן ניתן לבצע Schedulings מסובכים ולהגדיר מספר תרחישי בדיקה תוך שימוש ב-Test Harness אחד. למידע נוסף – לחצו פה.
- חידושים שמוזכרים למטה בהקשר של ה-Powertrain Blockset וה-Simulink Check.
System Composer
- יצירת דיאגרמה המתמקדת ברכיב תוכנת AUTOSAR יחיד ובחיבוריות שלו (מצריך את הכלי AUTOSAR Blockset). למידע נוסף – לחצו פה.
- שיפורים בתחום ה-Requirement Linking שיעניינו מהנדסי מערכת (מצריך את הכלי Simulink Requirements).
Aerospace Toolbox and Blockset
תקשורת אלחוטית
5G Toolbox (הכלי עבר שדרוג משמעותי)
- ה-Wireless Waveform Generator App מה-Communications Toolbox תומך כעת גם ב-5G, תקן מורכב אשר בדיקה של כל מודי הפעולה שלו יכולה להיות מסובכת. עד כה התמיכה בתקן היתה באמצעות קוד MATLAB בלבד, וכעת כאמור ניתן להשתמש גם בממשק הגרפי האינטראקטיבי כדי לבחון את התכנונים על ידי יצירה של 5G Waveforms. למידע נוסף – לחצו פה.
WLAN Toolbox (הכלי עבר שדרוג משמעותי)
- יצירת Waveforms, ביצוע סימולציות Link-Level וביצוע וריפיקציה עבור תקן (Wi-Fi6 (IEEE 802.11ax Draft 4.1 – התקן של הדור הבא של חיבוריות Wi-Fi, שמיועד לתת מענה טוב יותר עבור מקומות ציבוריים כמו איצטדיונים ותחנות רכבת.
Wireless HDL Toolbox (הכלי עבר שדרוג משמעותי)
- הכלי שעד הגרסה הזו נקרא LTE HDL Toolbox שינה את שמו. עד כה הוא נועד להקל על מידול של תת-מערכות תקשורת LTE עבור FPGAs ו-ASICs, וכעת הוא מכיל עוד אבני בניין מבוססות-תקן המיועדות לתכנון מערכות 5G שמתוכננות לרוץ על FPGA או ASIC.
משפחת מוצרי Simscape
Simscape
- בלוק Probe החדש מקל על העבודה והופך את המודל לקריא יותר, על ידי כך שהוא מאפשר לבחור משתנים מבלוק כלשהו ולייצא אותם בתור סיגנלים.
- שיפור בפותרן הנומרי – התוכנה מזהה אוטומטית עוד מצבים של High-Differential-Index Equations ומנסחת את המשוואות מחדש כדי לקבל סימולציות רובסטיות יותר. הדבר חשוב במיוחד בתחום הסימולציות האלקטרוניות.
Simscape Fluids (הכלי עבר שדרוג משמעותי)
- בעזרת ספריית Isothermal Liquid ניתן כעת למדל מערכות זורמים תוך שימוש במשוואות מבוססות-מסה בטמפרטורה קבועה. החידוש רלוונטי לעוסקים במידול מערכות Fluid Power ו-Fluid Transportation.
למידה עמוקה
Deep Learning Toolbox (הכלי עבר שדרוג משמעותי)
- ממשק לניהול ניסויים – בעזרת ה-Experiment Manager App החדש ניתן לעקוב אחר פרמטרי האימון של רשתות שונות, לנתח את תוצאות האימונים ולהשוות ביניהן, והכל מבלי לכתוב הרבה שורות קוד.
- הממשק הגרפי לבנייה של רשתות, טעינה שלהן, הצגתן ועריכתן, מאפשר כעת גם לאמן רשתות בצורה אינטראקטיבית עבור בעיות של סיווג תמונה ולקבל קוד MATLAB עבור תהליך האימון. הוא גם תומך כעת ברשתות בעלות מספר קלטים או פלטים. למידע נוסף על ה-Deep Network Designer App – לחצו פה.
- גילוי אובייקטים בעזרת SSD (קישור לדוגמה), בנוסף לגילויים שהיו אפשריים עד כה בעזרת YOLOv2 ומשפחת
גלאי R-CNN. בנוסף, יש כעת דוגמה לתכנון, אימון ושימוש ברשת גילוי YOLOv3 (קישור). על מנת להשתמש בחידושים המוזכרים צריך רישיון גם ל-Computer Vision Toolbox. - סוגים נוספים של שכבות וארכיטקטורות ניתנים כעת להמרה אוטומטית לקוד ++C בעזרת ה-MATLAB Coder. לרשימה המלאה של רשתות מאומנות, שכבות וקלאסים אשר נתמכים – לחצו פה.
- חידושים בהקשר של תיוג ענני נקודות מ-Lidar המוזכרים למטה כחלק מה-Automated Driving Toolbox ובהקשר של גילוי וסיווג של אובייקטים בענני נקודות המוזכר למעלה כחלק מה-Computer Vision Toolbox.
GPU Coder
- יצירת אוטומטית של קוד CUDA מתוך MATLAB עבור מגוון רשתות חדשות, כמו SSD שהוזכרה למעלה (קישור לדוגמה) ורשתות הסיווג DarkNet-19 ו-NASNet-Large. כמו כן, נוספו שכבות נוספות לרשימת השכבות אשר נתמכות, כמו BiLSTM. לרשימה המלאה של רשתות מאומנות, שכבות וקלאסים אשר ניתן להמיר אותם לקוד CUDA בצורה אוטומטית – לחצו פה.
- תמיכה בהמרה של פונקציות נוספות מכלים כמו MATLAB ,Image Processing Toolbox ,Computer Vision Toolbox ,Signal Processing Toolbox ו-Audio Toolbox. לרשימה המלאה של הפונקציות שנתמכות – לחצו פה.
- תמיכה ביצירת קוד CUDA עבור טיפוסי מידע מסוג Half-Precision Floating Point, אשר צורכים רק 16 ביט של זיכרון, אך הייצוג שלהם מאפשר להם לטפל בטווח דינמי רחב יותר מאשר טיפוסי מידע כמו Fixed-Point או Integer מאותו גודל.
המרה אוטומטית לקוד C++/C
MATLAB Coder (הכלי עבר שדרוג משמעותי)
- תמיכה ביצירת קלאסים של ++C מתוך קלאסים של MATLAB – חשוב למי שמפתח מערכות עיבוד אות/תמונה/מכ"ם מורכבות, בעזרת קלאסים, ורוצה לעשות Deployment ל-Desktop או מערכות Embedded (קישור למידע נוסף).
- שימוש ב-C++ Class Template חדש (coder::array) עבור אלוקציה דינמית של מערכים בממשקים של פונקציות בעת יצירת קוד ++C (במקום שימוש במבנה הנתונים emxArray בסגנון C). לחצו כאן למידע נוסף.
- חידושים המופיעים למעלה בהקשר של ה-Statistics and Machine Learning Toolbox ,Deep Learning Toolbox וה-Optimization Toolbox ולמטה בהקשר של ה-Navigation Toolbox וה-Wavelet Toolbox.
Embedded Coder
- בעת יצירת קוד ++C שתומך בתקשורת מבוססת-מסרים בין מודל Simulink לבין יישומים חיצוניים, ניתן להגדיר עבור פונקציות שירות את אורך המטען באמצעות פרמטר חדש.
- חידושים שהוזכרו למעלה בהקשר של ה-Motor Control Blockset.
Fixed-Point Designer (הכלי עבר שדרוג משמעותי)
- שיפורים ב-Fixed-Point Tool עבור מפתחי מערכות Embedded – ניתן לחקור את הטווחים של הסיגנלים במערכת וכן לבצע אופטימיזציה לטיפוסי המידע כך שיבוצע חסכון מבלי לפגוע בדרישות התכנון.
- החלפת פונקציות מורכבות ו-Subsystems על ידי Lookup Tables אופטימליות; דחיסה אוטומטית של Lookup Tables קיימות כדי להקטין צריכת זכרון RAM (תהליך הדחיסה ניתן להאצה על ידי מיקבול, לבעלי הכלי Parallel Computing Toolbox).
מערכות אוטונומיות
Navigation Toolbox
- באמצעות שימוש ב-MATLAB Coder ניתן כעת לייצר קוד C++/C עבור אובייקטי ניווט ותכנון מסלול.
- מידול יחידת מדידה אינרציאלית ושערוך אורינטציה של התקן בעזרת בלוקי Simulink חדשים – IMU ו-AHRS, בהתאמה.
Sensor Fusion and Tracking Toolbox
- App לתכנון אינטראקטיבי של תרחישי עקיבה – לחצו פה למידע על ה-Tracking Scenario Designer.
אימות ותיקוף
בכלי האימות והבדיקה של מודלים ב-Simulink נוספו מספר חידושים שיעניינו מהנדסים המפתחים ובודקים תוכנת Embedded עבור יישומים שהבטיחות שלהם היא קריטית, וכן את אלה שמבצעים Certification:
- אוטומציה לתהליך בדיקת מודל אל מול הקווים המנחים למידול על פי MAB 5.0, שנועדו להבטיח הבנה קלה של מודלים של מערכות בקרה המפותחים בסביבות Simulink ו-Stateflow. הנ"ל מתבצע באמצעות ה-Model Advisor שב-Simulink Check.
- בדיקות כיסוי של תוצאות בדיקות אל מול הדרישות – ב-Test Manager ניתן להראות קישוריות בין דרישות המערכת אל מול תוצאות ה-Coverage של המודל. חידוש זה נכלל בכלי ה-Simulink Coverage (עבר שדרוג משמעותי), אך מחייב גם גישה לכלים Simulink Requirements ו–Simulink Test. למידע נוסף על היכולת החדשה – יש ללחוץ פה.
- בחינה וניתוח של קשרים בין הדרישות, התכנון או תרחישי הבדיקה בעזרת מטריצת Traceability ב-Simulink Requirements. להרחבה – יש ללחוץ פה.
- חידוש ב-Simulink Requirements שהוזכר למעלה בהקשר של ה-System Composer.
- שימוש במסנני כיסוי (ויצירה של כאלה) מתוך ה-Test Manager שב-Simulink Test, מבלי להריץ מחדש את הסימולציות. ניתן אף להפעיל מספר מסננים יחד. הנ"ל מצריך גם את כלי ה-Simulink Coverage.
- חידוש ב-Simulink Test שהוזכר למעלה בהקשר של Stateflow.
בכלי אימות הקוד ממשפחת Polyspace בוצעו מספר שיפורים, וביניהם:
- איתור פרקטיקות של כתיבת קוד ++C שעלולות לגרום לבעיות ביצועים, והצעה של חלופות יעילות יותר, בעזרת ה-Polyspace Bug Finder.
- באגים שאותרו על ידי ה-Polyspace Bug Finder Access ניתנים כעת למעקב נוח באמצעות Redmine (בנוסף לתמיכה ב-Jira). למידע נוסף יש ללחוץ כאן.
תעשיית הרכב
Automated Driving Toolbox
- יצירה אוטומטית של תרחישי נסיעה מתוך מידע של רשתות דרכים המיובא מ-HERE HD Live Map. הנ"ל מאפשר לבחון תפקוד באיזורי עניין כמו כבישים ראשיים מסוכנים וצמתים עם תעבורה גדולה.
- ב-Ground Truth Labeler אפשר כעת לבצע תיוג של ענני נקודות מ-Lidar לצורך אימון של רשתות למידה עמוקה.
- ב-App המוזכר בנקודה הקודמת ניתן כעת גם לתייג סיגנלי וידאו ו-Lidar מסונכרנים מתרחישי נסיעה בצורה סימולטנית (בעבר היה נדרש לבצע את התיוג של הסיגנלים השונים ב-Sessions נפרדים).
RoadRunner & RoadRunner Asset Library (כלים חדשים)
- הכלים מיועדים ליצירה של סצינות 3D עבור תחום הנהיגה האוטונומית. בעזרת ממשק אינטראקטיבי ניתן להוסיף רמזורים, תמרורים, סימוני כביש, בורות בדרך, עצים, בניינים ומודלים אחרים. קיימת אפשרות להציג ענני נקודות מ-Lidar, צילומי אויר ומידע ממערכות GIS. את הסצינות שמייצרים באמצעות הכלים ניתן לשמור במגוון פורמטים ולייצא את התוצר לסימולטורים של נהיגה אוטונומית ולמנועי משחק.
למידע נוסף על הכלים החדשים, אשר לא מצריכים רישיון MATLAB – לחצו פה.
Powertrain Blockset
- אופטימיזציה של תזמון העלאת הילוכים במודול בקרת התמסורת. חידוש זה מקל על מהנדסי רכב בהתמודדות עם בעיות מורכבות, בדגש על Powertrain Sizing, ומצריך גם את הכלים Simulink Design Optimization, Global Optimization Toolbox ו-Stateflow. מומלץ גם להיעזר ב-Parallel Computing Toolbox. למידע נוסף יש ללחוץ פה.
Vehicle Dynamics Blockset
- בלוקים חדשים בספריית Vehicle Body לצורך מידול של רכבים ונגררים בעלי שלוש דרגות חופש. חידוש זה מקל על מהנדסי רכב בהתמודדות עם בעיות מורכבות, בדגש על פלטפורמות רכב עם מספר סרנים.
AUTOSAR Blockset
- בלוקים למידול וסימולציה של קריאות של רכיבי תוכנה לשירותי (Function Inhibition Manager (FiM. למידע נוסף יש ללחוץ פה.
- תמיכה בסכימה 000047 (R19-03) לצורך ייבוא וייצוא של קבצי ARXML ויצירה של קוד ++C תואם AUTOSAR.
- חידוש שהוזכר למעלה בהקשר של System Composer.
עיבוד אות
Wavelet Toolbox
- פקודת vmd לביצוע Variational Mode Decomposition, על מנת לפרק ולפשט אותות לא סטציונריים או לא לינאריים.
- פונקציות לביצוע Kingsbury Q-shift Dual-Tree Complex Wavelet Transforms לאותות חד-מימדיים ודו-מימדיים. ה-DTCWT נותן מענה להרבה מהמגבלות של התמרת ה-Wavelet הבדידה (DWT), והפקודות שנוספו ניתנות להמרה לקוד ++C/C בעזרת כלי ה-MATLAB Coder.
- ניתן להאיץ את הביצוע של התמרת Wavelet רציפה (פקודת cwt) על ידי שימוש ב-GPU (מצריך בנוסף גם את ה-Parallel Computing Toolbox).
Signal Processing Toolbox
- חידושים בממשק לתיוג אותות – ניתן כעת לפתוח את ה-Signal Labeler ישירות מתוך תפריט ה-Apps או מתוך ה-Command Window (כלומר לא צריך עוד לעבור דרך ה-Signal Analyzer). בנוסף, אפשר לבצע תיוג אוטומטי של האותות בעזרת כל פונקציה שיכולה לתייג נקודות עניין, איזורי עניין ומאפיינים, ולאחר מכן לבחון את הצעות התיוג השונות ולאשר אותן או במידת הצורך לתקן אותן (קישור לדוגמה).
- עבודה נוחה עם אוספים גדולים של אותות שנמצאים ב-Workspace או שמורים בקבצים – בעזרת שימוש באוביקט ה-signalDatastore ניתן לטעון את האותות הללו, לבצע להם עיבוד מקדים, להפעיל כל מיני טרנספורמציות וכו'.