החידושים בגרסת Altium Designer 2018 שהוצגו למאות מתכנני ועורכי מעגלים אלקטרוניים בכנס ה-PCB השנתי
החידושים בגרסת Altium Designer 2018 פותחו במטרה לתת מענה לאתגרי הפיתוח של מוצרים חכמים וחדשניים בעידן ה- IoT. בכנס הודגם תהליך פיתוח מוצרים משולב מכניקה-אלקטרוניקה באמצעות שיתוף פעולה עם תוכנת SOLIDWORKS.
חוויות ורשמים מהכנס השנתי של מתכנני ועורכי מעגלים אלקטרוניים PCB ושל משתמשי פתרונות Altium. המפגש השנתי המרכזי של קהילת המתכננים ועורכי המעגלים האלקטרוניים בישראל. אשר התקיים ביום שני, 7 במאי 2018, במלון דן-אכדיה בהרצליה.
זאת השנה הראשונה שכנס Altium התקיים תחת הנציגות של חברת סיסטמטיקס. חברת סיסטמטיקס החלה לייצג את פתרונות Altium בישראל במטרה לספק פתרון כולל לתהליך הפיתוח של מוצרים חכמים וחדשניים. הכנס המקצועי התקיים תחת המוטו "עוברים ל- Altium Designer 2018"
בכנס השתתפו חברות מובילות מכל התעשיות בשוק. בינהן חברת הסטרארטאפ המעניינת CoreTigo
וחברת Aeronautics מהתעשיה הבטחונית
במהלך היום Henry Potts , סגן נשיא בכיר בחברת Altium סיפר על הכיוונים והמגמות העתידיות בשוק ה – PCB בכלל ושל חברת Altium בפרט.
"שוק התכנון והפיתוח האלקטרוני משתנה כל הזמן. תהליך תכנון ופיתוח הכרטיסים האלקטרונים בשנים הבאות ייעשה הרבה יותר מורכב, מה שמצריך פתרונות חכמים יותר, מהירים יותר וגמישים יותר לשינויים."
Henry הוסיף והבטיח:
"Altium הוסיפה מאות חידושים בגרסאות האחרונות על מנת להפוך את תהליך הפיתוח יותר יעיל ואפקטיבי. החידושים של Altium Designer 18 נוספו במטרה לתת מענה לאתגרים ולדרישות של השוק. אנחנו מבטיחים להמשיך ולחדש ולפתח את הפתרון של Altium על מנת לאפשר לכם לפתח מוצרים יותר איכותים ומתאימים לשוק".
יכולות האנליזה וניהול המידע בגרסת Altium Designer 2018 הודגמו ב- LIVE מעל בימת הכנס. הוצג תהליך עבודה מלא הכולל את השרטוט החשמלי, עריכת המעגלים בדו מימד ותלת מימד, שילוב תכנון מכני וחשמלי, ניהול פרויקטים, ספריות רכיבים ועוד.
ללקוחות Altium בישראל הוצגו החידושים הרבים בגרסה החדשה הכוללים בין היתר:
- ארכיטקטורת 64 ביט – קצב עבודה מהיר משמעותית בעקבות התאמת התוכנה לארכיטקטורה החדשה.
- ממשק משתמש מודרני ונוח – סביבה חדשה ואינטואיטיבית מאפשרת תהליך קל ונוח של תכנון אלקטרוני מלא.
- הרכבות Multi-Board – יצירת פרויקטים המשלבים מספר כרטיסים בסביבת 3D דינמית ומפורטת.
אחת ההדגמות המעניינות, היתה השילוב בין תוכנת SOLIDWORKS לבין ALTIUM. העברת המידע בין הצד המכני לצד האלקטרוני נעשתה באופן שקוף והוכיחה ששני הצדדים מרויחים משיתוף הפעולה. לקוחות SOLIDWORKS רבים אשר משתמשים בפתרונות אחרים לפיתוח כרטיסים אלקטרונים, החליטו לעבור ל- ALTIUM ולממש את הקשר ולייצר סינרגיה בין המחלקות.
ליאור עקביא, מנכ"ל ומייסד הסטארט-אפ SEEBO סיפר למשתתפים על האתגרים במהפכת ה-Industry 4.0.
עמית חן, מנהל תחום 3D CAD/PLM בסיסטמטיקס, ראיין את נתי ספקטור ואסי צליק, מפתחים אלקטרונים בחברת מיטרוניקס שהציגו על הבמה את דולפין – רובוט חכם לניקוי בריכות שלומד את צורת הבריכה ונע בה בעזרת חיישנים ותוכנת ניווט מתקדמת. הרובוט משלב יכולות מכניקה ואלקטרוניקה מתחת למיים ובזכות כרטיס IoT שמחובר לתשתית ענן, ניתן להפעיל את הרובוט ולהגדיר את תוכניות הפעולה שלו באמצעות הסמארטפון.
ספקטור סיפר למה בחרו גם הם לתכנן בתוכנת Altium:
במקביל לכנס התקיימה תערוכה של 7 שותפים עסקיים – לשכות שירות הנותנות שירותי עריכת מעגלים אלקטרוניים בתוכנת Altium Designer 2018:
Speed-board , Luster Technologies, Kaptech , MSG Engineering, Trace, ITT, UMEANTECH