היכרות עם פתרונות ALTIUM DESIGNER
תוכנת אלטיום כוללת את כל הכלים הנדרשים לפיתוח, תכנון ועריכה של PCB. חברת ALTIUM עושה מאמצים כבירים בכדי להתאים את הפתרון שלה עבור סוגי הלקוחות השונים. כחלק מהשיפור המתמיד בחווית המשתמש ובעבודה עם התוכנה, גם אפשרויות ההפעלה שלו מתקדמות ומגוונות יותר.
במאמר שלפניכם, נסקור את סוגי הרשיונות השונים שמציעה ALTIUM DESIGNER. ראשית אציג את כלל סוגי הרשיונות שזמינים ואת היכולות של כל אחד ואחד מהם:
- ON-DEMAND:
רישיון לתוכנה מבוסס CLOUD – כלומר, משיכת הרישיון והפעלתו מצריכה חיבור אינטרנט פעיל. ברגע שנסגור את התוכנה ונצא ממנה הרישיון יחזור לענן ויהיה זמין לשימוש מהנדסים או משתמשים אחרים בחברה. הרישיון מופעל ע"י שם משתמש וסיסמא (ראו בלוג מדריך לניהול רישיונות).
אופצייה נוספת לשימוש ברישיון הנ"ל היא – ROAMING , שמשמעותה קיבוע של הרישיון מהענן אל המחשב באופן קבוע ולזמן מוגבל. כלומר, בעת ביצוע ה – ROAMING , התוכנה תשאל אותנו לכמה זמן אנחנו רוצים לקבע את הרישיון לתחנה המדוברת. לאחר הקיבוע של הרישיון, הוא לא יהיה זמין למשתמשים אחרים ואוכל לעבוד עם Altium Designer ללא חיבור אינטרנט כלל.
- PRIVATE LICENSE SERVER:
רישיון הנטען לשרת ייעודי עם התקנה של ממשק Altium Designer לניהול רישיונות.
לשם כך יש להקצות תחנה/שרת שניתן להתקין עליו שירותי IIS ורק כך הוא יכול לעבוד. לאחר התקנת הרכיב בשרת וטעינת הרשיונות אליו , יש לקשר כל תחנה שעליה מותקנת Altium Designer אל השרת ורק כך ניתן להפעיל את התוכנה. צריך לציין שבמידה ונמצאים מחוץ לארגון/חברה יש להשתמש בחיבור VPN בכדי לפנות לשרת.
- STANDALONE:
רישיון המבוסס על קובץ (ALF FILE) שאותו מקבלים לאחר רכישת התוכנה. את הקובץ יש לטעון לאחר ההתקנה של Altium Designer על מנת שיהיה מקובע לתחנת העבודה הזו בלבד. ניתן לבטל את האקטיבציה שלו ולהעבירו למחשב אחר.
- CONTINENTAL\GLOBAL:
רישיונות Altium Designer שיכולים לשמש חברה שעובדת בארץ אך גם מחוצה לה. אפיון סוג הרשיון והפעלתו נקבע במעמד הפנייה לסיסטמטיקס.
לאחר שסקרתי את סוגי הרישיונות, אפרט לכם את דעתי האישית מניסיוני ומפידבקים של לקוחות שאני עובד איתם.
פלט של סימולציית SPICE של מתח/זרם כתלות בזמן ב – Altium Designer
כיום רובנו אשר נמצאים בתפקידים טכנולוגיים משלבים עבודה מהבית ומהמשרד , מה שנקרא עבודה היברידית. כשאנו עובדים בצורה כזו, השאיפה שלנו היא שכל כלי העבודה שלנו יהיו זמינים לנו מכל מקום ללא תלות בזמן או במיקום הפיזי שלנו. לכן המלצתי עבורכם היא לעבוד עם רשיונות Altium שמבוססים על ענן, דהיינו – ON-DEMAND LICENSES. מהסיבה הפשוטה שבעזרתם אפשר להפעיל את התוכנה מכל מקום בכל זמן, יתרה מזאת, נוכל להתקין את התוכנה על מחשבים שהם לא ארגוניים, מה שיכול להקל עליי משמעותית בשעת תקלה או מכל סיבה אחרת של שרידות.
תכנון פאנל ייצור בתוך סביבת – Altium Designer
הוכחות למה שכתבתי לעיל ניתן היה למצוא בתקופות הסגרים שנכפו עלינו בשנת 2020 עם הגעת מגפת הקורונה לישראל. לקוחות שעבדו עם רישיונות ענן, לא חוו שום קושי בהפעלה ובהתקנה של התוכנה בעוד שלקוחות שהיו מחוברים לשרת שמספק רישיונות לדוגמא, היו תלויים ברוחב פס, חיבורי VPN ועוד כהנה וכהנה.
לסיכום:
הכנתי טבלה קצרה שמרכזת לכם את כל היכולות בצורת MATRIX של כל סוגי הרישיונות אל מול יכולותיהם על מנת שתוכלו לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבור הארגון שלכם:
מוזמנים להתייעץ איתנו בנושא כדי שנוכל להתאים לכם את הפתרון באופן אידיאלי עבור דרישותיכם.
לעוד פרטים בנושא אתם מוזמנים לפנות אלינו.
נתראה במאמר הבא, בן מימון