העברת מידע בין תכנון לעריכה אלקטרונית באמצעות Directives בתוכנת ALTIUM
העברת מידע בין תכנון לעריכה אלקטרונית באמצעות Directives ב-ALTIUM […]
בעבודה רציפה שבה נעשה פיתוח אלקטרוני קיים לא מעט מידע ברמת השרטוט שלעיתים נרצה לסנן. לדוגמא, חריגות ספציפיות מותרות בתכנון או לחילפין חלקים שכרגע נרצה שלא יהיו חלק מהמימוש.
מעבר לכך, יש לא מעט מידע שעובר בין השרטוט לעריכה. לדוגמא חוקים שונים, קבוצות של Net -ים והגדרות של קווים דיפרנציאליים. לרוב המידע עובר במיילים או בתקשורת הרציפה בין מתכנן לעורך, דבר שיכול לצרוך לא מעט זמן וליצור טעויות או פערים בהבנה.
Directives הם הנחיות או פקודות שניתן להכיל על חלקים מסוימים בשרטוט, ובאמצעותם ניתן להתגבר על האתרים הללו. השמה שלהם נעשית דרך פקודת Place -> Directives או דרך ה- Active Bar.
בפוסט זה נציג את ה- Directives השונים ואת אופן השימוש בהם:
Generic No ERC
פקודה זו משמשת למיקום אובייקט ERC כללי על הסכימה הנוכחית. אובייקט מסוג זה פועל בשני מצבים. מצב אחד הינו מצב ספציפי שבו ניתן למנוע הצגה של חריגות ספצפיות על Net מסוים. המצב שמוצג פה הינו מצב כללי שבו ה- Directive ממוקם על צומת במעגל כדי למנוע הצגה של אזהרות או הפרת שגיאות ב- Net בשרטוט. השימוש בהוראה רלוונטי כאשר נרצה לבטל את בדיקת השגיאה\אזהרה בנקודה מסוימת במעגל (לדוגמא, פין שאינו מחובר וכו').
Parameter Set
פקודה זו ממומשת למיקום אובייקט על Net מסוים. באמצעותו ניתן להגדיר חוק מסוים שיהיה רלוונטי ויוצג תחת החוקים שיוצגו ב- PCB או לשייך קבוצת net-ים ל- Net Class (קבוצת ה- Net -ים תחת קבוצה זו יוכלו לקבל חוקים יחד, יוצגו יחד וכו').
Differential Pair
מתנהג כמו parameter set ובעצם מאפשר להגדיר חוקים ומחלקות באותו האופן, אך מעבר לכך הוא חלק מחייב על מנת להגדיר קו דיפרנציאלי בשרטוט שיועבר לעריכה.
Blanket
Blanket או שמיכה היא אובייקט מלבני או מצולע שממקום מסביב לאוסף של Net-ים. Parameter set שהונח על שמיכה יחול באופן אוטומטי על כל ה- Net-ים תחת אותה השמיכה. על מנת שהשמיכה תחול על סיגנלים אותם רוצים, נקודות החיבור שלהם חייבות להיות לחלוטין בתוך האזור המוגדר על ידי השמיכה.
שלושת ה- directives שראינו עד כה יכולים להיות מוחלים על אובייקט מסוג שמיכה.
Compile Mask
מסיכת קומפילציה מאפשרת להסתיר מהמהדר של המערכת חלקים בשרטוט. היא מספקת דרך למנוע באופן ידני בדיקת שגיאות עבור מעגלים או חלקים במעגל שעשויים להיות לא שלמים ויצרו שגיאות בעת הרצת הקימפול.
חשבו על מצב שבו תרצו לבחון חלק מסוים במעגל שאינו שלם או לחילופין להריץ סימולציה רק על קטע מסוים בשרטוט. ניתן לכבות ולהדליק את מסיכת הקומפליצה לפי הצורך על ידי לחיצה על המשולש בחלקו הימני עליון של האובייקט.
אז כפי שראיתם יש לנו חמישה סוגים של directives שבאמצעותם ניתן להעביר מידע אל ה- PCB או להשפיע על הקומפילציה. בין אם אתם עושים שרטוט בלבד או עושים את כל תהליך הפיתוח, אנחנו ממליצים לכם להשתמש בכלים אלו על מנת לייעל את תהליך העבודה שלכם.
אם יש לכם עוד שאלות בנושא אתם מוזמנים לפנות אלינו.
מעבר לכך, תרגישו חופשי לשלוח לנו בקשות לגבי סוג התוכן שתרצו לראות בבלוג זה.