Migrate from your ECAD Software to Altium – Free practical guide

בשנת 2024 עברו יותר מ-70 חברות בישראל מתוכנות מתחרות לתוכנת הפיתוח Altium Designer. ביצועים גבוהים במיוחד לצד קלות שימוש הובילו את Altium Designer להיבחר לתוכנת ה-PCB הטובה ביותר בעולם ולמועדפת על ידי מתכנני ועורכי PCB גם בארץ.
בסיסטמטיקס אנחנו מלווים את כל החברות בתהליך המעבר ודואגים לכל שלבי ההטמעה – כולל המרה חלקה ומלאה של כל קבצי ה-Legacy שלכם מכלי ה-ECAD הקיימים.
הכנו עבורכם מדריך מעשי חינם "מעבר מתוכנות ECAD ל-Altium Designer"
מה תמצאו במדריך?
- סטטיסטיקה מהעולם
- למה חברות עוברות ל – Altium
- כיצד לעבור ל – Altium
- מה קורה עם כל המעגלים והסכמאות הישנות שלי
- מה קורה עם ספריות הרכיבים שלי
- כמה זמן ייקח לי ללמוד תוכנה חדשה
- חוץ מסביבת פיתוח למעגלים, מה עוד אקבל
- תמיכה טכנית בתוכנה והדרכות

1. סטטיסטיקה על Altium Designer בעולם:
תוכנת Altium Designer היא התוכנה המובילה בעולם לפיתוח מעגלים מודפסים.
הלקוחות הגדולים ביותר שלה בעולם הם: צבא ארצות הברית, נאס"א, טסלה, אפל, בואיג, ועוד.
ישנם בעולם מספר אתרי ביקורות של תוכנות פיתוח שבהם ניתן לראות את הדירוג של Altium Designer וביקורות עליה, מצורפים קישורים לשלושת אתרי הביקורת המובילים בעולם על מנת שתוכלו לבדוק בעצמכם:
בארץ ברת סיסטמטיקס מייצגת את תוכנת Altium Designer בשבע השנים האחרונות.
מאז, אנחנו רואים גידול שנתי משמעותי במספר הלקוחות שמצטרפים אלינו. בייתר שאת בשנים האחרונות בשל הוספת פלטפורמת הניהול בענן – Altium 365.


2. למה חברות עוברות לפתח בתוכנת Altium Designer?
סביבת הפיתוח של תוכנת Altium Designer הינה ייחודית מהבחינה הזו שהיא סביבה אחודה.
מה הכוונה בסביבה אחודה?
הכוונה היא שאני יכול לפתח כל מעגל מהסכמה החשמלית ועד לייצור קבצי ייצור מבלי לצאת מהסביבה.
המשמעות היא שיש לי DATA BASE יחיד שמאכלס את כל יכולות הפיתוח שאני צריך לטובת תכנון ועריכת מעגלים.
בשנים האחרונות סביבת הפיתוח של Altium Designer קיבלה חיזוק משמעותי שארחיב עליו בהמשך שהופך את Altium Designer לתוכנת ECAD הרובאסטית ביותר שיש בשוק.
סיבה נוספת לעבור לפתח בתוכנת Altium Designer היא – היכולת של הסביבה לקחת כמעט כל סכמה + מעגל מודפס שתוכננו בסביבות פיתוח אחרות שיש בשוק – ולהמיר אותם בשלמותם לסביבת הפיתוח של Altium Designer. זוהי יכולת קריטית שמהווה בסיס להחלטה של מאות חברות בישראל לעבור לפתח בה.

כל החברות שהחליפו את מערכת התכנון שלהם לתוכנת ALTIUM מספרות על קיצור זמני פיתוח בכ-30%, הפחתה משמעותית של טעויות ואינטגרציה טובה יותר בין מחלקות המכניקה לאלקטרוניקה.
3. כיצד לעבור לפתח בתוכנת Altium Designer?
בסיסטמטיקס אנחנו מלווים את כל החברות בתהליך המעבר ודואגים לכל שלבי ההטמעה – כולל המרה חלקה ומלאה של כל קבצי ה- Legacy שלכם מכלי ה- ECAD הקיימים.
המעבר הוא הדרגתי – קודם כל ובדרך כלל אנחנו נרצה לדאוג לספריות הרכיבים שיש לנו בחברה.
נרצה לוודא שהספריות שלנו מוכנות לשימוש – בין אם המרנו אותן מהתוכנות פיתוח הישנות שלנו, ובין אם בנינו אותן מאפס. ספריות הרכיבים הינן כלי העבודה הראשי של המהנדסים ולכן יש לדאוג לו בראש ובראשונה. לאחר מכן נבצע הדרכות והמרות במידת הצורך לפרוייקטים הכי שחיכים שלנו בחברה.
אנחנו בחברת סיסטמטיקס מציעים הדרכות ציבוריות, פרטיות, תמיכה טכנית, וובינרים מקצועיים כולל VOD ייעודי עבורם, בלוגים טכניים, סמינרים וכנסים מקצועיים.
כל אלה תורמים למהנדסים ידע ויכולת לעבוד בצורה נכונה יותר ובכך להגיע למטרות שלהם בקלות ובמהירות.
במידה ואתם או חברתכם מתעניינים במעבר, צרו איתנו קשר במייל ונוכל להיפגש ולדבר על מגוון הנושאים שמעניינים אתכם בכל הנוגע למעבר לסביבת הפיתוח של Altium Designer.

4. מה קורה עם הקבצים הישנים מתוכנות אחרות? סכמאות וכרטיסים
חברת Altium פיתחה כלי מבריק שמאפשר לכל חברה שעבדה בכלים אחרים להמיר את הקבצים מהתוכנות הקודמות שלה לקבצי מקור של Altium Designer.
בעזרת הכלי הזה, בתהליך פשוט של כמה קליקים – ניתן לקבל את הקבצים הישנים בפורמט עדכני ולהמשיך לעבוד עליהם בסביבת הפיתוח של Altium.
הכלי נקרא – Altium Import Wizard
הגישה אליו מכל תוכנת Altium הוא מהתפריט – File à Import Wizard
כיום בגירסת Altium Designer 25 ניתן גם לבצע בפשטות Drag&Drop לקבצים הקודמים שלנו והתוכנה תזהה לבד את תוכנת המקור שבה הם תוכננו ותעביר אתכם לתפריט המתאים לטובת המרתם.
התפריט נראה כך:

בתפריט ניתן לראות את התוכנות השכיחות ביותר בעולם לתכנון ועריכה של מעגלים מודפסים:
Allegro
OrCAD
Mentor DxDesigner
Mentor Expedition
OrCAD CIS
Mentor PADS
EAGLE
KiCad
LTSPICE
ועוד…
שימו לב בתמונה ישנו לחצן שבעזרתו ניתן להוסיף עוד כלים שלא מופיעים באופן בסיסי ברשימה.
מבחינת התהליך – הוא פשוט ובכל חלונית המנגנון מבקש מכם מידע או קבצים שנדרשים לו לטובת ההמרה.
בכלי ישנם אפשרויות נוספות שבעזרתן ניתן להמיר לא רק סכמאות ומעגלים שנוצרו בתוכנות אחרות, אלא גם ספריות מודלים מכל סוג, DB, CIS, סימולציות ועוד.
בעזרת הכלי הזה אתם יכולים להבטיח את הישמרות המידע הישן של חברתכם (Legacy Projects) ולהמיר אותו לתוכנת Altium Designer בקלות ובמהירות. הכלי הזה הוא אחת מבין הסיבות שלמעלה מ60 חברות בשנת 2024 עברו לפתח חומרה בתוכנת Altium היות והמידע שעבדו עליו כל השנים – נשמר ולא אבד.

5. מה קורה עם ספריות הרכיבים שלי?
כפי שציינתי, ספריות הרכיבים של חברתכם הינם מאגר הידע וארסנל החומרה שנאסף ונצבר במשך השנים. היכולת של תוכנת Altium Designer להמיר קבצים מתוכנות אחרות כוללת גם המרות של ספריות רכיבים מסוג Footprints & Symbols. במידה ויש לכם ספריות שמבוססות Data Base ניתן גם אותן להמיר לסביבת הפיתוח ולחבר את המודלים שלכם אל ה-DB הקיים. כלומר, ניתן לבצע הצרכה של ה-DB לשימוש Altium בקלות ובמהירות. זו אחת מהסיבות שלקוחות רבים עברו לפתח ב-Altium כיוון שכל ה-DATA הקודם שלהם – בין אם מדובר בספריות רכיבים ובין אם ב-DB נשמר ומבוצע בו שימוש חוזר בסביבה הנוכחית ללא איבוד מידע כלל.

6. כמה זמן ייקח לי ללמוד תוכנה חדשה?
אחד מהשיקולים למעבר לסביבת פיתוח חדשה היא עקומת הלמידה שלה. כחלק מהמעבר תלמדו לעבוד ולפתח בסביבת Altium Designer על כלל מרכיביה. ממה שלקוחות שעברו לAltium מדווחים, וגם מחיפוש פשוט בGoogle ניתן ללמוד כי התוכנה אינטואיטיבית ונוחה מאוד ללימוד. בין אם מדובר על מאגר הידע שהיא מביאה איתה, ובין אם בוובינרים און ליין שניתן לגשת וללמוד מהם. מעל כל זאת לנו בסיסטמטיקס יש צוות תמיכה שמלווה לקוחות חדשים ומסייע להם בכל שאלה ותקלה, קלה וקשה.
לקוחות מדווחים שלמדו את התוכנה תוך ימים ספורים כיוון שבאותה תוכנה יש לכם גישה לפיתוח סכמטי, Layout, סימולציות, בניית רכיבים, מידול Footprints וכבילה וצמות.
כאשר כלל האלמנטים מרוכזים תחת אותה סביבה והתפריטים הם תפריטי Windows הגישה אליהם וההבנה היכן נמצאת כל פקודה הם פשוטים. Altium פותחה בסביבת Windows ובארכיטקטורת x64 – הפועל היוצא של זה הוא ממשקים נוחים לשירותים חיצוניים וגישה לפקודות בצורה נוחה וקלה.
מעבר ללמידה עצמאית של התוכנה – אנו בסיסטמטיקס מעבירים גם קורסים במרכז הדרכה ייעודי שבו המהנדסים לומדים את התוכנה מהמסד לטפחות ובסיום 3 ימים יודעים לתכן ולערוך בה.
אין בכלל מה להשוות את עקומת הלמידה של Altium לתוכנות אחרות כיוון שתוכנות אחרות שפירטתי לעיל מבוססות ברובן על DOS/UNIX והגישה לפקודות קשה יותר ומסורבלת. בנוסף כלים שונים מצריכים תוכנות שונות בעוד שבAltium כאמור הכל מרוכז תחת תוכנה אחת בלבד.

.
7. חוץ מסביבת פיתוח למעגלים, מה עוד נקבל?
סביבת Altium Designer כוללת בתוכה את כל מה שצריכים מהנדסי חומרה, אלקטרוניקה וחשמל על מנת לבצע את עבודתם. הסביבה כוללת:
- פיתוח סכמטי של מעגלים שכוללת מערכת הגבלות לעריכת הכרטיס
- סימולציה סכמטית – אנלוגית ודיגיטלית
- BOM שמחובר לספקיות הרכיבים שכולל תמחור וזמינות בLIVE
- סביבת עריכת מעגלים שכוללת אוטומציות רבות ליעילות וחיסכון בזמן
- ממשק למכאניקה – עבור מעגלים וצמות (NATIVE)
- ממשק לכלי ניהול מכאניים – SolidWorks PDM
- סימולציות למעגלים מודפסים – Signal Integrity + Power Integrity
- כלי אוטומציה לשחרור גירסאות
- כלי אוטומציה להפקת קבצי ייצור
- כלי אוטומציה לשרטוטי ייצור (מעגלים מודפסים + כבילה)
- סביבת תכנון צמות וכבילה
- סביבת Multi-Board לתכנון מערכת המורכבת מכמה כרטיסים יחדיו
- סביבת System Design לתכנון מוצר שכוללת את כלל מרכיביו כולל ממשק למכאניקה
- מערכת ניהול גירסאות ורוויזיות שיושבת מעל סביבת הפיתוח ומאפשרת מעקב והיסטוריה תהליכית
- ספריות רכיבים מובנות ועשירות הכוללות מיליוני רכיבים כולל Footprint, 3D, Symbol בתקינת IPC
- מערכת לניהול בלוקים חוזרים (Design Reuse) לסביבת העריכה ולסביבה הסכמטית
- סביבת ענן מאובטחת לניהול, צפייה ושיתוף פרוייקטים (65% מהלקוחות בישראל עובדים בסביבה זו)
- ביצוע שינויים בצורה מהירה הודות לסביבה האחודה שייחודית ל Altium
- מערכת לדרישות כרטיסים ופרויקטים שמחוברת לסביבת הפיתוח (System Requirements)

כמובן שיש עוד הרבה יכולות אך הדף קצר מכדי להכיל, אך בהחלט ניתן להבין כי חברת Altium מפתחת את הכלי המוביל בעולם וחרטה על דגלה לבצע את המשימה בצורה הטובה ביותר והיעילה ביותר.

8. תמיכה טכנית בתוכנה והדרכות
אנחנו בחברת סיסטמטיקס מציעים הדרכות ציבוריות, פרטיות, תמיכה טכנית, וובינרים מקצועיים כולל VOD ייעודי עבורם, בלוגים טכניים, סמינרים וכנסים מקצועיים.
כל אלה תורמים למהנדסים ידע ויכולת לעבוד בצורה נכונה יותר ובכך להגיע למטרות שלהם בקלות ובמהירות.
חברות רבות בארץ עוברות ועברו הדרכה אצלנו, בסוף כל הדרכה המהנדסים מקבלים סקרים ומשוב למלא על ההדרכה, המדריך והחומר שנלמד. הדירוג ושביעות הרצון של הלקוחות שלנו מדברים בעד עצמם.
הדרכות ניתנות במגוון דרכים ולכל לקוח נתפרת ההדרכה שהוא צריך – בין אם מדובר בלקוח בטחוני שההדרכה מבוצעת במתקן שלו פיזית, בין אם מדובר בחברה עם מגוון סניפים שיש צורך לבצע את ההדרכה מרחוק על מנת שכולם יוכלו להתחבר וללמוד, ובין אם מדובר בהדרכה אצלנו במרכז ההדרכה.
ההדרכות יכולות להיות מובנות או לחילופין לפי רשימת נושאים על פי דרישת הלקוח
למשל, לקוח שמעוניין ללמוד יותר על סביבת הענן והיכולות שלה אנו נדאג לבנות לו סילבוס שיכסה את כלל הנושאים שהוא מעוניין להעביר לצוות הפיתוח שלו על מנת שיוכל לפתח את מוצריו ביעילות ולנצל את המערכת שלנו כראוי.

אני מזמין אתכם להיכנס לדף הלינקדין שלנו ולהתעדכן בפוסטים מעניינים, בנוסף לדף הוובינרים שלנו ב – YouTube.