סטודנטים לעיצוב תעשייתי משנקר, HIT והדסה הציגו פרוייקטים מעוררי השראה בתוכנת SOLIDWORKS
הדמיון והיצירתיות של מעצבים תעשיתים נוגעים כמעט בכל אספקט בחיינו – החל ממברשת השיניים איתה אנחנו מצחצחים שיניים בבוקר, הכיסא עליו אנו יושבים, הטלפון שאנו אוחזים והמכונית בה אנו נוסעים.
רמת הלימודים באקדמיות לעיצוב תעשייתי בארץ הינה מהגבוהות בעולם ומדי שנה מתגלים בהן כשרונות חדשים, המצאות חדשניות ונקודות מבט מעוררות השראה על המוצרים שכולנו מכירים.
במהלך לימודי התואר הראשון בעיצוב הסטודנטים לומדים כיצד לתרגם את הרעיונות שלהם למוצרים אמיתיים לפי סקיצות ומודלים באמצעות תוכנת SOLIDWORKS, ומציגים לא מעט רעיונות מקוריים, הנעים על הציר שבין מסחר לבין אמנות.
פנינו לאקדמיות המובילות בארץ לעיצוב תעשייתי וביקשנו לראות חלק מהפרוייקטים שעיצבו סטודנטים במהלך לימודיהם באמצעות תוכנת SOLIDWORKS.
במחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר הסטודנטים לומדים את תוכנת SOLIDWORKS במשך שני סמסטרים בהובלתם של המרצים אלעד קאשי, רון פרנץ ותמר אייזנברג.
בעוד בסמסטר הראשון הלימודים מתרכזים בכלי הסוליד/אסמבלי ובהבנת הלוגיקה של התוכנה, בסמסטר השני הסטודנטים כבר לומדים את כלי המשטחים לעומק ואיך ניתן להשתמש בהם על מנת ליצור עיצוב מורכב.
מכיוון שבנקודת הזמן הספציפית בתואר יכולות המידול שלהם עולות משמעותית על יכולות העיצוב, הגדרת הפרויקט הסופי היא לבחור מוצר קיים בעל מורפולוגיה מורכבת (נבחר באישור צוות ההוראה) ולמדל אותו כך שיהיה נאמן לחלוטין למקור.
המוצר חייב להיות קיים פיזית על מנת שיוכלו לבדוק, לסובב ולמדוד אותו מכל הכיוונים על מנת להשיג פרופורציה מושלמת. במוצרים קטנים זה קל, במוצרים גדולים כמו רכבים הם מחויבים לעבוד מול מודל מוקטן.
המחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר משקיעה מאמצים רבים ביכולות הטכניות של הסטודנט מתוך מחשבה וציפיה שיכולות אלו יאפשר לסטודנטים יכולות עיצוב עדיפות ומבלי לייצר פשרות עיצוביות כתוצאה מהצורך במידול ממוחשב.
התוצאות מעוררות השתהות – סטודנטים לשנה ב שרק לפני שנה התחילו ללמוד את תוכנת SOLIDWORKS מעצבים מוצרים מורכבים ללא שום עזרים טכניים כמו סורק וכו'. רק מי שיודע לעצב בתוכנת SOLIDWORKS יבין מיד את גודל האתגר בבניית העבודות האלה אחרי שני סמסטרים בלבד של לימוד התוכנה.
הנה רק חלק מהפרוייקטים המרשימים האלה:
עבודה של טל פיינגולד:
עבודה של אוהד פלד:
עבודה של עמוס גרינוולד:
עבודה של אייל גל:
עבודה של רון חכמוב:
במחלקה לעיצוב תעשייתי ב- HIT חולון מאמינים שעל מעצב תעשייתי מוטלת האחריות לספק פתרונות חכמים ומגוונים, בהתאם לדרישות של כל פרויקט ופרויקט, ובדיוק לשם כך מאפשרים ומעודדים את תלמידי המחלקה להתנסות בשלל תרגילים שנועדו לדמות מצב אמיתי הכולל את כל השלבים שעובר המעצב התעשייתי.
את תחום התיב"ם במחלקה מוביל עדי כתרי שמלמד את הסטודנטים מידול והדמיה בתוכנת SOLIDWORKS, והנה חלק מהפרוייקטים מעוררי הגאווה שתיכננו הסטודנטים בקורסים שונים במחלקה:
מאור קוט – מכונת גילוח Philips
תוכנן בקורס SOLIDWORKS בהנחיית עדי כתרי ואמיר רוזן (שנה ב'):
חדד לינוי ושי רחמים – כלי רכב לחקלאות מתקדמת
תוכנן בקורס עיצוב כלי תחבורה אישיים (שנה ג') בהנחיית עדי כתרי ויוגב כץ:
אסף אברמס, דור לובטון וליאור בכר – רחפן נגד רחפנים
תוכנן בקורס עיצוב כלים אוטונומיים (שנה ג') בהנחיית עופר זיק ויניב ברפמן:
ולסיום שני פרוייקטי גמר:
גיא גבע – לול תרנגולות אורבני:
ומנדל אחואלוס – כלי נגינה ועריכה דיגיטלי:
התוכנית ללימודי עיצוב תעשייתי מכליל (B.Des) במכללה האקדמית הדסה להתפתח כמעצבים תעשייתיים בסגנונות שונים ובתחומים שונים, ובעיקר נותנת להם את הכלים המחקריים, החשיבתיים והעיצוביים להתפתח ולהמשיך להיות רלוונטיים בטווח הארוך בשוק העבודה.
במכללה האקדמית הדסה לומדים להיות מעצבים תעשייתיים בשיטת Human First אשר שמה את האדם במרכז – לעצב עם אנשים ולמען האנשים. התפיסה היא שמעצב תעשייתי צריך לעבוד עם אנשים ועבורם, תוך התחשבות בצרכים, בשאיפות ובהזדמנות לשנות את חייהם לטובה.
הסטודנטים לומדים את תוכנת SOLIDWORKS בקורסים השונים עד לסיום בפרוייקטי הגמר. הנה חלק מהפרוייקטים של הסטודנטים בקורסים השונים במחלקה:
קורס פלסטיקה בהנחיית אבי כהן
בקורס פלסטיקה הסטודנטים לומדים את עקרונות התכנון של מוצרי פלסטיק בטכנולוגיות שונות עם דגש על תחום הזרקות הפלסטיק. במהלך הקורס כל סטודנט קיבל טרנזיסטור, פירק אותו , ועיצב ותכנן מחדש כך שיהיה מוכן לייצור בהזרקת פלסטיק, כולל מנגנונים וחלקים נעים.
עבודה של הדר ששון : טרנזיסטור אובלי המשתמש בטבעות היקפיות לתפעול עוצמת השמע והתחנות
עבודה של עדי לוינגר : טרנזיסטור מתרחב היקפית המעביר תנועה קווית למעגלית באמצעות מנגנון מכני.
קורס פיתוח מוצר בהנחיית יורם פוני / הראל אוברמן
עבודה של זוהר פיפס : מכשיר המאפשר מענה ראשוני ומהיר לדליפות נפט ממכליות, ממפה את כתם הנפט באופן ויזואלי ובעזרת משיבי מיקום, מרחיק בעלי חיים בעזרת צליל.
המכשיר נופל למים מהמכלית בעת דליפה וצף באזור של כתם הנפט לפי גדלו.
לאחר הגעת כוחות הצלה וניקיון ניתן לרכז את המכשיר במקום האיסוף, לנקות ולהשתמש שוב.
אין ספק שהסטודנטים המבטיחים האלה מעוררים סקרנות רבה להמשך לבוא…
אנחנו נמשיך לעקוב ולהבטיח נגישות של כל הסטודנטים לעיצוב תעשייתי במוסדות להשכלה גבוהה לתוכנת SOLIDWORKS אשר מהווה לא רק את כלי התכנון המתקדם ביותר אלא גם כלי התכנון הנוח ביותר ללמידה והכשרה .