כיצד בדקו את הדיוק של SOLIDWORKS Simulation Plastics ומה הייתה המסקנה?
כולנו יודעים, שבסימולציה היכולת לתת קירוב טוב לתוצאות של המצב האמיתי היא חשובה. אולי החשובה ביותר. היתרונות למי שיש לו תוכנות סימולציה גם הם ידועים –
לבצע אופטימיזציה של המוצרים, לצמצם בכמות אבי-הטיפוס הדרושים ולצמצם את
ה Time-to-Market. תוכנת ה SOLIDWORKS Simulation Plastics עונה על הדרישות הללו ועוזרת לכל מי שתמכנן היום מוצרים בהזרקת פלסטיק.
אבל עד כמה הטענות על היתרונות האלו נכונות?
ננסה לענות על השאלה. נתחיל מזה שאין תשובה חד-משמעית.
אבל אפשר להגיד את הדבר הבא, בסביבות בהן יש רגולציה גדולה על איכות המוצר, עמידה בתקנים והצורך בעמידה בדרישות חוזק, אורך חיים ודרישות בטיחות מחמירות החשיבות של ביצוע סימולציות היא מאוד גבוהה. זיהוי כשל מוצר בשלבים מוקדמים בתהליך הפיתוח יכול פוטנציאלית לחסוך לחברה מילוני שקלים, למנוע תביעות וכמו כן, להקפיץ את איכות המוצר והביצועים שלו מעל המוצרים המתחרים.
עד כמה התוצאות של התוכנה באמת קרובות למצב האמיתי?
חברת SOLIDWORKS® DS מבצעת בדיקות רבות ומקיפות מאוד של כלי הסימולציה שלה על מנת שאלו יעמדו ויתעלו על הדרישות והצורך של התעשיה והמשתמשים. חלק מהבדיקות מבוצעות בשיתוף עם NAFAMS -ארגון עולמי, עצמאי, שמבצע בדיקות Benchmark לכל תוכנות הסימולציה בעולם. מה שאולי לא כולם מכירים זה ש SOLIDWORKS מפרסמת את תוצאות הבדיקות והן נמצאות בתוך ההתקנה של התוכנה. כל אחד יכול לראות את התוצאות והשוואה בין הסימולציה לחישוב אמיתי.
בנוסף לבדיקות האלו ארגונים נוספים ומוסדות אקדמיה ברחבי העולם מבצעים בדיקות נוספות. אספר לכם על אחת מתוך בדיקות רבות מהסוג הזה.
כיצד עושים השוואה בין בדיקות מעבדה פיזיות לייצור בהזרקת פלסטיק כנגד SOLIDWORKS Simulation Plastics?
על מנת לבצע וולידציה של Simulation Plastics , חברת SOLIDWORKS עשתה שיתוף פעולה עם אוניברסיטת Chunch Yuan (CYCU) בטאיוון. זהו אחד המרכזים הגדולים בעולם לפיתוח טכנולוגיית הזרקת פלסטיק, בו קיים ציוד ומערכות בדיקה מתקדמות מאוד המאפשרות לבצע את כל סוגי הבדיקות בתחום זה.
הפרויקט התבצע בשיתוף מחלקת ההנדסה בהובלת Dr. Shia Chung Shelley Chen אשר פיקחה על איכות הבדיקות והתוצאות בהשוואה בין תוצאות הניסויים הפיזיים לתוצאות סימולציית SOLIDWORKS Simulation Plastics.
הבדיקות התחלקו לשלושה מוצרים בגאומטריות שונות, להם הוזרקו חמישה חומרים שונים. במקומות שונים בתבנית הוצבו חיישנים למדידת לחץ וטמפ' בנקודות קריטיות שונות. כמו כן, פרמטרים חשובים נוספים נמדדו כמו טמפ' ההתכה, טמפ' התבנית, קצב המילוי, לחץ בתבנית, ספיקת נוצל הקירור, הטמפ' שלו וקצב הקירור.
לבסוף צוות הבדיקה באוניברסיטת CYCU הציג את הממצאים הבאים המשווים בין תוצאות הניסויים הפיזיים לתוצאות SOLIDWORKS Simulation Plastics.
התוצאות מפורסמות וזמינות לכולם
את התוצאות המלאות של הוולידציה של SOLIDWORKS / CYCU University ניתן לראות במסמך בקישור זה. בכמה מילים, הניסויים האלו הראו קורלציה מצוינת בין תוצאות הסימולציה לבין התוצאות האימפריות של הניסויים בהזרקת פלסטיק שהתבצעו.
הפיצ'רים השונים של האנליזה, החל מאופן המילוי של התבניות, פרופיל הלחצים בזמן המילוי, נפילת לחצים בנוזל הקירור, טמפרטורות נוזל הקירור, אנליזת המעוותים(warpage) ועד לדיוק כללי של האנליזה נבדקו ונמצאו מדויקים. כמו כן, ניתן לראות מגמת שיפור ברורה בדיוק התוצאות בגרסאות החדשות יותר של התוכנה (בתמונות השוואה בין גרסת 2018 לגרסת 2019).
כל שנה, כשיוצאת גרסה חדשה יוצאים פיצ'רים חדשים, אבל גם דיוק התוכנה משתפר מגרסה לגרסה. וולידציה נוספות מתבצעות כל גרסה על מנת להבטיח למשתמשים ולתעשייה תוצאות איכותיות ומדויקות של כל כלי הסימולציה שלה.