שיתוף מידע בפלטפורמת ALTIUM 365
מעקב אחרי פרויקטים ושליחת הערות ותיקונים היא עבודה לא פשוטה. הדבר מצריך עירנות רבה והקפדה על פרטים. נניח ומצאנו את הבעיות ורשמנו את התיקונים, בד"כ נשתמש בערוצי התקשורת הבסיסיים שאנו משתמשים בהם בעבודה היומיומית שלנו, קרי – מייל, אפליקציות מסרים, הודעות, ושיחות טלפון. במידה ומתנהלים פרוייקטים רבים במקביל עבודת הביקורת והפידבק הופכת להיות קשה יותר, מכיוון שלכל הערה יש משוב וכך תמיד תתפתח שיחה כלשהי באחד מהערוצים שהזכרתי לעיל.
הגישה החדשנית והמתקדמת של Altium Designer באה לענות על הצורך הנ"ל ועל הבעייתיות שבו.
כל לקוח Altium Designer בעל רישיון מכל סוג שהוא – זכאי לסביבת העבודה וממשק Altium 365 ללא עלות. ההפעלה הינה פשוטה והממשק הוא ישיר מתוך סביבת העבודה של המוצר Altium Designer. לאחר הקמת הסביבה ניתן להתחיל לעבוד עם הממשק ולאחסן עליו קבצים, רכיבים, ועוד. בפוסט הזה אתן סקירה כללית של סוגי השיתוף בפלטפורמת Altium 365.
אז בואו נתחיל:
ישנם מקרים רבים בהם ייתכן שיהיה עלינו לשתף נתונים מחוץ לסביבת העבודה Altium 365 של הארגון/חברה. ייתכן שנצטרך לשתף פרויקט עם לקוח עבור בדיקה שלו, יועץ בתחום עריכות או עמית לעבודה. שיתוף פנים ארגוני הוא מאפיין מרכזי בשיתוף פעולה עם צוות מרוחק תוך הקצאת הרשאות צפייה או עריכה למהנדסי האלקטרוניקה.
ניתן להזמין לצפייה/עריכה/הורדה של קבצי הפרויקט, ישירות מתוך הממשק:
- משתמשים מתוך הארגון שלך.
- משתמשים מארגונים שונים.
פונקציות השיתוף הללו פועלות בצורה שונה, בואו נסתכל על סקירה כללית של שני סוגי השיתוף בפלטפורמת Altium 365.
שיתוף פנים ארגוני
הרעיון של "שיתוף פנים ארגוני" מתייחס לבקרת גישה למשתמשים בסביבת העבודה שלנו. כאשר נשתף פרויקט עם משתמש בסביבת העבודה שלנו, נעניק לו זה גישה לקבצים שהעלנו לממשק (הרשאות צפייה או עריכה) לפרויקט מסוים.
תכונת השיתוף מספקת גישה לכל משתמש קיים בסביבת העבודה או לתפקיד שהוקצה. כל שעלינו לעשות הוא לפתוח את אפשרות השיתוף עבור פרוייקט ולבחור חבר צוות רלוונטי אליו. ניתן גם לשתף עם קבוצת משתמשים שלמה (מנהלי מערכת, מהנדסים וכו'), וכך נוכל לבחור הרשאות תצוגה או עריכה ברמה האישית.
שיתוף חוץ ארגוני
מה שעומד מאחורי הדבר הוא שיתוף שאינו תלוי לא ברישיון של תוכנה מסויימת, ולא בשליחת קבצים ומסמכים אלא – בשליחת הזמנה לצפייה במסמך/פרוייקט ספציפי דרך ממשק העבודה של Altium 365 תוך החלטה של אופן צפייה/עריכה של קבצי המקום שממוקמים בסביבת העבודה.
חשוב לציין כי מי ששיתפתי איתו את המידע שלי ונתתי לו יכולות עריכה ולא צפייה בלבד יוכל לבצע את הפעולות הבאות בנוסף:
- הורדה של קבצי המקור שבהם צפה
- צפייה במי שעובד על הפרוייקט
- שיתוף של המידע עם אנשי צוות נוספים
בנוסף לקבצי הפרויקט והמעגל המודפס ניתן לשתף גם קבצי ייצור של הפרויקט למשל עם יצרני PCB ולשכות הרכבה ועריכה שונות לנוחיותכם.
לאחר שהנמען יכנס לסביבת העבודה באמצעות קישור הדוא"ל שלהם, הוא יראה רק את הפרוייקטים, קבצי המקור וקבצי הייצור ששותפו איתו. בסביבת העבודה של המהנדס ישנם עוד קבצים ומסמכים אשר משודכים לפרוייקט – הם יהיו בלתי נראים ולא ניתן לגשת אליהם דרך ממשק Altium 365. התמונה למטה מציגה שיתוף של שני מסמכים עם אדם חוץ ארגוני ומה הוא רואה כשהוא מחובר. רק נתוני הפרויקט המשותף ונתוני הייצור המשותפים גלויים בדף האינטרנט של סביבת העבודה.
Altium 365 מביא שילוב חסר תקדים בתעשיית האלקטרוניקה לעולם פיתוח החומרה, ומאפשר למהנדסים לעבוד מכל מקום ולהגיע לרמות יעילות חסרות תקדים. כמובן שכשנעבוד תחת סביבת 365 נקבל ניהול גירסאות מובנה של כל הקבצים שנעבוד עליהם והם יזיו זמינים לנו מכל מקום בכל זמן, אבל על כך ארחיב בפוסט הבא.
לעוד פרטים בנושא אתם מוזמנים לפנות אלינו.
נתראה בפוסט הבא,
בן מימון