תכנון Rigid – Flex
בעולם ה- PCB טכנולוגיית ה- Rigid – Flex מציעה יתרונות אדירים מבחינת משקל מופחת, שטח, עמידות ואמינות. ניתן לראות עלייה במוצרי אלקטרוניקה קטנים (וקלים) שממומשים בצורה הטובה ביותר עם טכנולוגיה זו. עם זאת, קיימים אתגרים רבים בפיתוח כרטיסים מסוג זה. בפוסט הזה אתייחס לחלק מהאתגרים.
Rigid – Flex היא טכנולוגיה מוכחת שעוברת שינויים רבים אשר שימשה בתחילת דרכה את תעשיית הצבא והחלל עוד לפני עשרות שנים. כיום שיטה זו מוכרת כפתרון אידיאלי למוצרים אלקטרוניים בעלי צורה קטנה, מוצרים עמידים וקלים כגון מוצרים לבישים, מכשירים רפואיים ומוצרים אלחוטיים וניידים. עם זאת, מכיוון שמתכנני PCB רבים שוקלים לתכנן כרטיסים גמישים- קשיחים לראשונה, ישנם מספר אתגרים שיעלו בראשם:
דוגמא לכרטיס Rigid- Flex עם מספר איזורי כיפוף
כמה יעלו ייצור והרכבה של כרטיס מסוג זה?
כיצד יתוארו השכבות השונות בחלקים הגמישים והקשיחים כמכלול PCB אחד?
כיצד המידע על החומרים השונים מועבר ומפורט ליצרן?
כיצד ניתן לבצע הדמייה של טווח התנועה ומצבים מקופלים קריטיים?
כיצד מיקום וניתוב באזורים גמישים שונה מזה של PCB קשיח?
שאלות אלו ורבות אחרות אחרות משקפות את האתגרים של תכנון כרטיסי Rigid – Flex
תרשים של מבנה שכבות גמיש קשיח הכולל חורים באיזורים השונים
יחד עם זאת ישנם היבטים של טכנולוגיית גמיש- קשיח שיכולים להיות לא פשוטים עבור משתמשים חדשים שלא נפגשו עם הטכנולוגיה הזו. אז תחילה כדאי להבין כיצד נוצרים למעשה מעגלים אלו. לאחר מכן ניתן להסתכל על סוגיות התכנון הנגזרות מהחומרים השונים ומתהליכי הייצור המוגדרים על ידי רוב יצרני ה- PCB. משם, אנו יכולים למצוא דרך ברורה לגלות את השיטות הטובות ביותר לתכנון כזה.
בוובינר הבא נסביר את סוגי החומרים השונים, התהליכים וסוגיות של תכנון גמיש- קשיח באופן שיהיה ברור למתכנני PCB בכל רמות ההיכרות עם הנושא.
אם יש לכם שאלות בנושא נשמח לסייע.