אילו כישורים נדרשים כדי להיות עורכי מעגלים?
מי מכם קוראי הבלוג אשר נמצאים בתחום ה-PCB, כנראה שנתקלתם במגוון מהנדסים בעלי כישורים שונים – חלקם מתכננים בלבד, חלקם עורכי מעגלים, ויש את אלה שהם גם מתכננים וגם עורכים.
במאמר זה אנסה לסקור את הכישורים הטכניים הבסיסיים להם נדרשים מהנדסים בתחום העריכה.
בואו נתחיל:
- יכולת לפתור פאזלים
מעגלים מודפסים בעייני הם כמו פאזל שצריך לפתור. כל מעגל מגיע עם אילוצים שונים, רכיבים שונים, גיאומטריות שונות וכו'… כאשר נתכנן את המעגל ונייבא את הרכיבים אליו עלינו להיות בטוחים שיש לנו מספיק מקום, שאנחנו לא עוברים על מגבלות גובה ושכל האילוצים האלקטרוניים שלנו נלקחים בחשבון.
- ידע בתכן אלקטרוני ו- DATA SHEET
עורך מעגלים צריך לעיתים קרובות לפתוח את הסכמה החשמלית של המעגל ולגשת לרכיבים ולמאפיינים שלהם. בנוסף עליו לדעת לקרא DATA SHEETS של רכיבים, לפעמים לטובת חיבורים חשמליים ולעיתים לטובת בניית רכיב/FOOTPRINT חשמלי לדוגמא IC עם מספר רב של רגליים בסדר מסויים.
- היכרות בתחום האלקטרומגנטיות
עורכי מעגלים לא אמורים להכיר נושאי עומק מסובכים כגון – RF DESIGN או אנטנות אך הם אמורים להכיר ולהבין את תחום האלקטרומגנטיות ואת השלכותיה על מעגל מודפס, בין אם קשור למתחים, לזרמים ולחומרים.
- ידע בשכבות
מודל שכבות המעגל הוא נושא קריטי. כל מעגל מודפס מורכב משכבות כאשר כל שכבה עשוייה מחומרים שונים לעיתים – כל חומר והמאפיינים שלו. עורך מעגלים צריך לדעת להתאים את שכבות המעגל לצרכיו ותפקודו של המעגל בהתאם לדרישה. כיום המון מעגלים מיוצרים עם יותר משתי שכבות ועל העורך להכיר את ההבדלים ולדעת כיצד להתאים את מספר השכבות לעריכת המעגל.
- ניסיון במדידות והלחמות
חשוב לדעת כיצד לבצע מדידות מתח בעזרת וולטמטר לדוגמא או להשתמש באוסילוסקופ. הלחמה היא גם יכולת חשובה שלפעמים תידרשו אליה, היא חשובה גם לבדיקות ואימות המעגל.
כלי העריכה של תוכנת Altium Designer פותחו כך שיוכלו לשמש לקוחות קצה כמו NASA וBMW – לצד לקוחות קטנים וסטרטאפים שמורכבים מפחות מ-10 אנשים.
לכל תוכנת תכנון בשוק יש עקומת למידה, אך רק לתוכנת Altium Designer יש את העקומה החדה ביותר כך שבזמן קצר מאוד ניתן ללמוד הרבה כלים שיכולים להזניק את החברה שלכם קדימה. בנוסף Altium Designer נבחרת שנה אחרי שנה כתוכנה במובילה בשוק לתכנון ועריכת מעגלים מודפסים (קישור לאתר הביקורות וההשוואות G2).
אם אתם רוצים ללמוד על הנושא עוד נא פנו אלינו בערוצים השונים,
תודה שקראתם, נתראה בבלוג הבא,
בן מימון