עוברים ל-Altium
גם השנה עשרות חברות בישראל החליפו את מערכת התכנון האלקטרוני שלהם בתוכנת Altium Designer. ביצועים גבוהים במיוחד לצד קלות שימוש הובילו את Altium Designer להיבחר לתוכנת ה-PCB הטובה ביותר בעולם ולמועדפת על ידי מתכנני ועורכי PCB גם בארץ. במאמר זה אפרט לכם את הנתונים, הדרכים והסיבות של לקוחות בארץ ובכל העולם – לעבור לסביבת הפיתוח המתקדמת של Altium Designer.
אפתח ואספר כי מתחילת ינואר 2023 למעלה מ- 60 חברות עברו או הצטרפו לקהילת Altium Designer בישראל, ואמשיך בכך שאענה על שתי שאלות קריטיות אשר איתן כל חברה צריכה לשאול את עצמה אם היא שוקלת להמיר את סביבת הפיתוח שלה–
למה ואיך?
אם אתם לא עובדים עם כלי הפיתוח של Altium Designer, אלו עשר שאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם:
- האם הפרוייקטים שלי מנוהלים?
כלומר האם אני יכול להשוות, לבחון, לראות נקודות זמן שונות, בתהליך הפיתוח של פרויקט חומרה שאני מנהל.
בנוסף האם אני יודע מה חברי הצוות עשו – בלי לפנות אליהם באופן יזום. - האם אני מבצע סימולציות?
- האם אני מנהל את ספריות הרכיבים שלי?
- כמה זמן אני משקיע בבניית רכיבים, ניהול רכיבי ספרייה, ומחזור דפים?
- האם אני עובד עם בלוקים?
כלומר תכן שביצעתי בעבר ואני משתמש בו בתכן חדש ללא צורך בפיתוחו החוזר. - האם יש לי גישה למלאי רכיבים ולמידע מהיצרניות?
- האם אני מקבל מענה של Supply Chain ?
- האם אני עובד בקולבורציה תחת סביבה מנהלת אחת?
כלומר האם שאר חברי הצוות שלי מכירים את התכן שלי והאם יש להם גישה אליו - האם אני עובד בקולבורציה עם צוותי המכאניקה או שאני מייצר קבצים ושולח להם בכל עדכון של המעגל?
- האם אני מחזיק כלים ייעודיים נוספים לתכנון כבילה – בדו/תלת מימד?
אלה רק חלק קטן של שאלות שאם על חלק מהן עניתם בשלילה – יש מקום לבחון האם מעבר לכלי Altium Designer יהפכו את העבודה שלכם ליעילה יותר וכתוצאה מכך תוכלו לחסוך זמן מהנדסים יקר ולחתוך את זמני הפיתוח.
בנוסף, ריכזתי רשימה של עשר סיבות משמעותיות שבגינן לקוחות שלנו עברו לעבור עם כלי הפיתוח של Altium Designer:
- AI & Automation
סביבת הפיתוח של תוכנת Altium Designer היא כאמור סביבה אחודה – כלומר כל כלי הפיתוח נמצאים תחת תוכנה אחת כאשר התוכנה משתנה בהתאם למסמכים שאתם עובדים בהם – החל מסכמה חשמלית וכלה בתכנון כבילה. יכולת זו מבוססת על ליבת התוכנה שפותחה בסביבת Windows ומבוסתת ארכיטקטורה של 64 ביט. כתוצאה תוכנת Altium Designer יכולה להתממשק לשירותים שונים ולמנועים שונים ואפשר לבנות עליה כלים ייעודיים לצרכי הלקוחות. כיום תוכנת Altium Designer מקדמת אוטומציה ויכולות AI שלא קיימות בשוק, זה מתחיל מבדיקת סכמאות חשמליות שמבוססות על DATASHEETS ועד למערכות לשימוש בבלוקים קיימים – כלומר שימוש חוזר ויצירה של בלוקים שיכולים להיות תכן סכמטי או עריכות של מעגל ואפילו גם וגם – מאפשר חיסכון אדיר בזמן.
- Cloud-Based Platform (Altium 365)
כלומר סביבה שכל המידע שיכול להיות קשור לפרוייקט כלשהו – מאוחסן בסביבת ענן שדרכה ניתן לספק גישה לכל בעלי העניין שקשורים בפרוייקט – ללא צורך ברשיונות כלל. הסביבה מספקת גם גישה לפרוייקטים, לBOM, גישה לניהול הפרוייקט, יצירת TASKS , ויזואליזציה, חיפוש רכיבים והורדה של סכמאות, מעגלים, מבנה שכבות, וקבצי ייצור. הכל ללא רשיון ודרך הדפדפן בלבד. למעלה מ65% מהשוק הישראלי עובד עם סביבת הענן של Altium 365 ובניהן לקוחות בטחוניים רבים שהסביבה עברה את בדיקות הסייבר שלהן.
- ECAD/MCAD/Ansys Collaboration
בתחום הקולבורציה תוכנת Altium Designer מובילה בתחום, כאשר מאפשרת לכל לקוח קולבורציה מלאה בין סביבת פיתוח החומרה לבין כלי מכאניקה רבים כגון – SOLIDWORKS, PTC Creo Parametric, Autodesk Inventor, Simens NX, or Autodesk Fusion 360. בנוסף לאחרונה הושקה קולבורציה לסביבת הסימולציה של חברת Ansys שמאפשרת תקשורת בין איש החומרה לאיש הסימולציה ללא מעבר קבצים בניהם וויזואליות דואלית.
- Harness Design
אם עד היום השתמשתם או ביצעתם תכנון כבילה בתוכנות אחרות, כיום אפשר לחבר את התכן הסכמטי שלכם, לפרוייקט כבילה שמבצע אוטומציות וחוסך לכם זמן תכנון רב. כיום אפשר בתוך אותה סביבת פיתוח ליצור תכנון כבילה שקשור לכמה פרוייקטי PCB ולחבר בין כולם. בסיום ניתן לקבל BOM כבילה, שרטוטי הרכבה דו מימדיים, מעבר לתלת מימד בלחיצת כפתור ועוד.
בנוסף בעזרת הכלי ניתן גם לבצע חיווט של אלמנטים בתלת מימד:
- Part Search & Request
זהו כלי הקיים בתוך תוכנת Altium Designer שדרכו תקבלו זמינות למיליוני רכיבים בעלי מודלי – Symbol+Footprint+3d עם תצוגה מקדימה, פרמטרים טקסטואליים, וזמינות הרכיבים, כמות אצל הספקית, ומחיר. מתוך הכלי ניתן לייבא רכיבים ישירות לספריות שלכם, לסכמה החשמלית, או למעלה. בנוסף ניתן להוריד רכיבים ולבקש בקשות ליצירת רכיבים שלא קיימים כגון FPGAs. לקוחות רבים בכל העולם משתמשים בו על בסיס יום יומי וכל הרכיבים שקיימים בו מתעדכנים ומועלים אך ורק על ידי צוות מוסמך של חברת Altium וכמובן שכלל הרכיבים עומדים בתקינת IPC.
- Legacy Projects
בבחינת מעבר לסביבת פיתוח תמיד נחשוב על כל הפיתוחים הקודמים שלנו והאם סביבת הפיתוח החדשה ידידותית מספיק בכדי לקבל את הסכמאות החשמליות, והמעגלים המודפסים. גם כאן תוכנת Altium Designer מספקת פתרון בכך שנותנת לנו את היכולת להמיר כמעט את כל סוגי קבצי תוכנות ECAD שקיימות היום בשוק. ביצוע ההמרה הוא פשוט ומתבצע על ידי Drag&Drop ישירות לתוך התוכנה. למידע נוסף ניתן להיכנס לבלוג שכתבתי בנושא. חברת סיסטמטיקס מספקת את היעוץ, התמיכה והסיוע במעבר בעזרת מתודולוגיות שבנינו למעבר מהיר וקל.
- Simulation
סביבת Altium Designer מספקת פתרונות סימולצייה מובנים שמתבצעות על התכן/מעגל שלכם ללא צורך בייצוא של קבצים לסביבות אחרות. כלומר, ניתן לסמלץ מעגל, לבצע בו תיקונים ולראות ישירות כיצד התיקונים השפיעו על התנהגות המעגל. כלל יכולות הסימולציה ניתנות ללא תוספת תשלום חוץ מסימולצית צפיפות זרם ונפילות מתח (PDNA). כלי הסימולציה הקיימים הם:
- SPICE
- PSPICE
- LTSPICE
- XSPICE
- Mixed Signal Simulation
- SIGNAL INTEGRITY
- REFLECTIONS AND CROSS-TALK
- POWER INTEGRITY
- DIRECT INTEGRATION WITH ANSYS
- Supply Chain
בשנת 2018 חברת Altium Designer ביצעה רכישה של מנוע חיפוש הרכיבים – Octopart המוכר והפכה אותו למוטמע בתוך התוכנה. כעת כל רכיב שיש לו את שני הפרמטרים – יצרן+מקט ניתן לקבל עליו ישירות את הזמינות שלו, את הכמות שלו אצל היצרנית, את הסטטוס שלו, ואת המחיר שלו. המערכת יודעת לסדר את הכל בBOM ולתת לכם תמחור של כל הרכיבים במעגל (כולל כפולות והנחות). בנוסף כלים מתקדמים יותר של Supply Chain כגון שירות של Silicon Experts שמאפשר מידע חשוב כמו EOL רכיבים אלטרנטיביים, סיכונים ועוד. כל זאת ישירות בתוך ה BOM שלכם.
- Multi-Board
סביבה נוספת שקיימת בתוכנת Altium Designer הינה סביבה מרובת מעגלים. כיום חברות רבות מפתחות מוצרים שכוללים כמה מעגלים מודפסים שמחוברים אחד לשני בדרכים כאלה ואחרים. בעזרת כלי התוכנה ניתן לתכנן סביבת-על (System-Level) שמציגה את כל המעגלים באותה סביבה, להגדיר כיצד המעגלים מחוברים האחד לשני, ולקבל את טבלת כל החיבורים של כל המעגלים ברמת ה-PIN וה-NET:
בנוסף ניתן לקבל וויזואליציה של חיבור המעגלים בתוך התוכנה ולייצא את ההרכבה לקובץ או לסביבה המכאנית –
- Files Automation
אחד היתרונות הכי חזקים שיש בסביבת Altium Designer הם תבניות או באנגלית – Templates. ישנן תבניות לכל סוג של אלמנט בתוכנה ולהלן דוגמאות:
- Schematic Template
- PCB Template
- Stackup Template
- BOM Template
- Component Types Template
- Outputs File Template
- Drawings Template
- Project Template
- Harness Template
יש עוד אך לא אלאה אתכם ברשימה המלאה…
ישנן דרכים מהירות לבצע כל פעולה ובעזרת Template ניתן לקבל במהירות את מה שאנחנו צריכים בלי קונפיגורציות חוזרות ונישנות.
כיצד ניתן לבצע את המעבר מכלי פיתוח אחרים לתוכנת Altium Designer?
- צרו איתנו קשר ראשוני ואנחנו ננתב אתכם לגורם הרצוי בסיסטמטיקס.
- בנייה של תהליך מעבר מותאם לחברתכם.
- יצירת פלטפורמה ללימוד והכוונה של צוותי הפיתוח כולל המרות וספריות רכיבים.
תוכלו גם להתנסות חינם ב- Altium Designer למשך שבועיים – לחצו כאן להורדת Free Trial:
עובדים עם לשכת שירות ומחפשים לשכה שעובדת עם כלי Altium Designer?
לסיום אזמין אתכם להכנס ולראות כיצד תוכנת Altium Designer מדורגת בעולם על ידי אתרי דירוג תוכנות (הדירוג הוא על ידי משתמשי קצה בלבד):
https://www.g2.com/products/altium-altium-designer/reviews
https://sourceforge.net/software/product/Altium-Designer/
https://www.getapp.com/industries-software/a/altium-designer/
https://www.capterra.co.il/software/175058/altium-designer
אזמין אתכם להיכנס לדף הלינקדין שלנו ולהתעדכן בפוסטים מעניינים, בנוסף לדף הוובינרים שלנו ביוטיוב שמתעדכן ברמה שבועית
למידע נוסף צרו איתנו קשר,
תודה שקראתם ונתראה בבלוג הבא,
בן מימון