יום בחייו של מתכנן מכאני – הכירו את יכולות ניהול המידע של SOLIDWORKS
לפני מספר שבועות, העברנו וובינר שעסק ביום בחייו של מתכנן מכאני מנקודת המבט של עבודה במערכת ה-PDM. ראינו את העבודה היומיומית שלנו המתכננים במערכת PDM, כיצד נוכל להכניס בקלות הרכבות שקיבלנו מלקוח או קבלן, לעדכן אותן, לבצע בהן שינויים גיאומטריים ושינויים במאפיינים, ולהעביר אותן תהליך אישורים.
כל זה היה על קצה המזלג כמובן ונועד לתת לנו את ההרגשה של המערכת וכיצד היא יכולה לתרום לנו לעבודה אפקטיבית ויעילה יותר בחברה שלנו.
בעקבות הוובינר עלו מספר שאלות שנשמח לענות עליהן פה בהרחבה.
מדוע נרצה ליצור מק"ט חדש לחלקים שקיבלנו?
ניקח לדוגמא עבודה עם קבלני משנה. על מנת להוריד מעומס העבודה של הצוות, נרצה לעשות אאוט-סורסינג לקבלן משנה ולקבל ממנו קבצים שנוכל לשלב בקלות בתכנון שלנו.
חוץ מבדיקה גיאומטרית שקבצים אלו אכן תואמים לדרישות שלנו, נרצה לעשות גם יישור קו ולהתאים את שמות ומאפייני הקבצים לנהלי החברה שלנו.
לדוגמא, בנהלי החברה הרבה פעמים יש חובה בבחירת חומר לחלק, כתיבת תיאור מלא, ומילוי חותמים. בנוסף, שמות הקבצים חייבים להתאים לסטנדרט הנהוג בחברה שלנו, הכולל בדרך כלל את מספר הפרויקט, מספר ההרכבה ותחילית המייצגת את סוג החלק.
באמצעות מערכת ה-PDM נוכל בקלות גם לבדוק את ההתאמה לנהלי החברה שלנו וגם לבצע תיקונים במידת הצורך.
כפי שהודגם, נוכל ליצור תיאור מלא לכל הקבצים ברגע, הכנסת חומר ברירת מחדל, חותמים אוטומטיים ועוד.
בנוסף, נוכל ברגע לעדכן את המק"ט המתאים לנו לכל הקבצים בעץ ההרכבה!
זאת באמצעות פעולת COPY TREE שראינו.
מידע נוסף על הפעולה תוכלו לקרוא בפוסט הזה – הקליקו כאן.
הקליקו על התמונה לצפייה
האם אפשר לשמור גם PDF לשרטוטים באופן אוטומטי?
וודאי, בשביל זה אנחנו פה!
נוכל לשמור תוצרים מסוגים שונים עבור קבצים שונים. בגיפ למטה, תוכלו לראות את הרשימה המלאה של המרות הקבצים האוטומטיות האפשריות במערכת ה-PDM, כאשר תמיד אפשר גם לפתח המרות נוספות.
אם אנחנו רוצים לשמור על דינמיות בבחירה שלנו, נוכל להגדיר שכל משתמש יבחר, בעת ביצוע ההמרה, לאיזה קובץ הוא רוצה להמיר, על איזה מחשב ומה יהיה שם הקובץ הסופי.
אם ניקח את זה לשלב הבא, נוכל להגדיר שההמרה תתבצע רק במידה והקובץ עומד בתנאים מסויימים, בגודל מסוים או מכיל מאפיינים הכרחיים.
הקליקו על התמונה לצפייה
איך מערכת ה – PDM מתממשקת עם מערכת ה – ERP?
מערכת ה – PDM נולדה מתוך צורך לעבודה נכונה, מסודרת ומתועדת בתוך צוות המכאניקה. עם הזמן היא הלכה והתרחבה לצוותים אחרים ומאפשרת לנו כיום שיתוף מידע בחברה כולה.
כחלק משיתוף הפעולה ומייעול התהליכים, מערכת ה – PDM יכולה להתממשק עם מערכות ניהול נוספות בארגון.
למשל מערכת PLM (Product Lifecycle management) שאחראית בדרך כלל על מידע לוגיסטי, הזמנות, מלאים וכדומה, או מערכת ERP (Enterprise resource planning ) שאחראית על הניהול הכולל של עצי המוצר בחברה.
ההתממשקות בעצם כוללת העברת מידע בין המערכות כאשר בדרך כלל נרצה להעביר למערכת ה – ERP את המידע הבא:
- מידע על המודל – קובץ המכיל את כל המאפיינים של המודל, רויזיות, חומרים וכדומה.
- מידע על ההרכבה – קובץ המכיל את מבנה ההרכבה המלא והמאפיינים שלה.
- תוצרים –קבצים "סגורים" הכוללים PDF עבור קבצי השרטוט וקבצי XT או STEP עבור קבצי המודל.
- מק"טים, תהליכי עבודה כגון ECO, ECN ועוד…
לחילופין, מערכת ה – ERP יכולה לתת למערכת ה – PDM מידע שימושי, כגון זמינות במלאי לחלק מסוים, מחירים, מק"ט מתאים בתאם לקטגוריות במערכת ה-ERP, ועוד.
היופי בסיפור הוא שאין גבול להתממשקות מכיוון שאנחנו מתעסקים פה בשתי מערכות פתוחות, היודעות לתקשר עם העולם ומאפשרות גישה מאובטחת ומלאה לכל הדאטאבייס שלהם.
ממשקים לדוגמא עם מערכת הפריוריטי, שהיא מערכת ה – ERP הנפוצה בארץ, הצגנו בוובינר בנושא ממשק למערכת הפריוריטי:
זהו להפעם, נשמח לשמוע מכם שאלות נוספות בנושאים אלו או כל נושא אחר הקשור למערכת ה – PDM וכיצד היא יכולה לתרום לעבודה בארגון שלך.